EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Hódmezővásárhely

Orosz virtus a vásárhelyi vívóknál

Egy éve erősíti Berjozkin Anton a hódmezővásárhelyi Csomorkány SE vívócsapatát edzőként.  Életét gyermekkorától meghatározta a vívás, profiként bejárta az egész világot, most pedig éles váltásként a nyugodt és csöndes Hódmezővásárhelyen találta meg a számítását.

Anton édesapja magyar, édesanyja orosz. Egyéves koráig a család Szentpéterváron élt, de fiatalkora nagy részét már Budapesten töltötte.


– Hétéves koromban a Csepelben kezdtem a vívókarrierem, majd átkerültem a BVSC-be, amely akkor az ország legjobb klubja volt. Élő legendák vettek körül, ez a tény pedig meglapozta a sporthoz való hozzáállásomat – emlékezett vissza Anton.

2014 óta főállásban oktatja a vásárhelyi vívóreménységeket.

2014 óta főállásban oktatja a vásárhelyi vívóreménységeket.

A kitartás végül meghozta a várt sikert. Junior és felnőtt válogatott volt, egyéniben és csapatban is remek eredmények birtokosa. A sport mellett a tanulást is fontosnak tartotta, az ELTE bölcsészkarán francia szakon végzett, de járt a Testnevelési Főiskolára is. Tanulmányai végeztével élt Moszkvában és a Bajkál-tó partján is. Imád utazni, másik szenvedélye pedig a vonatozás, ezért költözött a dél-szibériai expressz közelébe.


A vívás szeretetét egy TV-ben látott verseny hozta meg számára.

A vívás szeretetét egy TV-ben látott verseny hozta meg számára.

– 2014-ben félállásban dolgoztam Hódmezővásárhelyen, illetve Zalaegerszegen, de túl sok volt az utazás. Nehéz döntés volt, de végül választottam és Hódmezővásárhelyre költöztem. Ebben közrejátszott Magyary Ágnes személye is, aki a vásárhelyi vívás kulcsfigurája – mesélte Anton.

A víváshoz nem árt, ha a gyerek egy kicsit "rossz" - vallja Anton.

A víváshoz nem árt, ha a gyerek egy kicsit “rossz” – vallja Anton.

A vívás észjáték, kell hozzá logika is, de mivel küzdősport, így a másik legyőzésének akarata is meg kell, hogy legyen. Jó, ha egy gyerek vagány és egy kicsit „rossz”, hiszen bennük talán nagyobb a versenyszellem, és a szabályokhoz való alkalmazkodásuk már az oktatón múlik. Anton erre törekszik, és a szerződéshosszabbítása lehetővé is teszi mindezt Vásárhelyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.