2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Hódmezővásárhely

Osztrák erők segítik a magyar katonákat

A hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyába települt osztrák erők a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzet kezelésében segítik a magyar katonák munkáját.

Több mint hatvan katona kezdte meg a tevékenység ellátását, amely magában foglalja a magyar–szerb határ mellett található manőverúthoz vezető földutak javítását, karbantartását, illetve a határ menti bázisok kialakítását.


Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájába települt osztrák műszaki építőszakasz mellett szállítószakasz és egészségügyi részleg is érkezett Magyarországra. A kontingens parancsnoka Koller Reinhard ezredes, a munkálatok szakmai irányítását pedig Antal László, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka látja majd el.

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatokhoz. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy osztrák erők segítik a magyar határ védelmét. Bár közvetlenül nem vesznek részt a határvédelmi feladatokban, de nagyban segítik majd a magyar katonák munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.