EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Hódmezővásárhely

Osztrák erők segítik a magyar katonákat

A hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyába települt osztrák erők a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzet kezelésében segítik a magyar katonák munkáját.

Több mint hatvan katona kezdte meg a tevékenység ellátását, amely magában foglalja a magyar–szerb határ mellett található manőverúthoz vezető földutak javítását, karbantartását, illetve a határ menti bázisok kialakítását.

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájába települt osztrák műszaki építőszakasz mellett szállítószakasz és egészségügyi részleg is érkezett Magyarországra. A kontingens parancsnoka Koller Reinhard ezredes, a munkálatok szakmai irányítását pedig Antal László, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka látja majd el.

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatokhoz. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy osztrák erők segítik a magyar határ védelmét. Bár közvetlenül nem vesznek részt a határvédelmi feladatokban, de nagyban segítik majd a magyar katonák munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.