2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Hódmezővásárhely

Osztrák erők segítik a magyar katonákat

A hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyába települt osztrák erők a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzet kezelésében segítik a magyar katonák munkáját.

Több mint hatvan katona kezdte meg a tevékenység ellátását, amely magában foglalja a magyar–szerb határ mellett található manőverúthoz vezető földutak javítását, karbantartását, illetve a határ menti bázisok kialakítását.


Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájába települt osztrák műszaki építőszakasz mellett szállítószakasz és egészségügyi részleg is érkezett Magyarországra. A kontingens parancsnoka Koller Reinhard ezredes, a munkálatok szakmai irányítását pedig Antal László, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka látja majd el.

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatokhoz. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy osztrák erők segítik a magyar határ védelmét. Bár közvetlenül nem vesznek részt a határvédelmi feladatokban, de nagyban segítik majd a magyar katonák munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.