EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb Hódmezővásárhely

Osztrák erők segítik a magyar katonákat

A hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyába települt osztrák erők a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzet kezelésében segítik a magyar katonák munkáját.

Több mint hatvan katona kezdte meg a tevékenység ellátását, amely magában foglalja a magyar–szerb határ mellett található manőverúthoz vezető földutak javítását, karbantartását, illetve a határ menti bázisok kialakítását.

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájába települt osztrák műszaki építőszakasz mellett szállítószakasz és egészségügyi részleg is érkezett Magyarországra. A kontingens parancsnoka Koller Reinhard ezredes, a munkálatok szakmai irányítását pedig Antal László, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka látja majd el.

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Koller Reinhard ezredes és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok

Ausztria ötven technikai eszközt és járművet is biztosít a határvédelmi munkálatokhoz. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy osztrák erők segítik a magyar határ védelmét. Bár közvetlenül nem vesznek részt a határvédelmi feladatokban, de nagyban segítik majd a magyar katonák munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.