2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Aktuális

Ötnapos volt a Dél-pesti Kórház vécéjében talált női holttest

Körülbelül öt napja lehetett a dél-pesti kórház szülészeti osztályának vécéjében az a holttest, amelyre a hétvégén találtak rá. A rejtélyes esetről nem sokat tudni: a kórház belső vizsgálatot indít, a rendőrség viszont nem kezdett nyomozni.

jahn-feremc-korhaz-delpesti2Öngyilkosjelölt, hajléktalan, esetleg egy beteg? Sok mindenről pletykálnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben azok után, hogy a hétvégén egy holttestre bukkantak az intézmény egyik vécéjében. A Lokál információi szerint az ismeretlen nő élettelen teste legalább öt napja volt a kilencedik emeleti női mosdóban. Ezen a szinten szülőszobák vannak, de a szóban forgó illemhely a folyosó egy kihalt részén található, ahol keveset járnak. Így fordulhatott elő, hogy napokig senki nem vette észre.


– Gyakran járnak fel a felső szintekre hajléktalanok, magukra zárják a vécéajtót, és ott alszanak. Talán az egyikük halt meg ott, de mi sem tudunk semmi biztosat – vakarja a fejét egy kórházi dolgozó. Mások tudni vélik, hogy egy öngyilkosjelölt könnyített magán, és ekkor érhette a végzet.

A magas épület ugyanis a magukkal végezni akaróknak is kedvelt helye, bár az is igaz, hogy az illemhelyről nehezebben lehet a mélybe ugrani. Talán az a legkevésbé valószínű, hogy az elhunyt egy beteg, mert ők általában a saját osztályukhoz tartozó vécét használják. Egy biztos: a rendőrség szerint sem bűncselekmény, sem öngyilkosság nem történt.


– Kollégáim kizárták az idegenkezűséget, nem történt bűncselekmény, a rendőrség semmilyen eljárást nem folytat az esettel kapcsolatban – tájékoztatta lapunkat Csécsi Soma alezredes. A BRFK szóvivője lapunknak megerősítette: rendkívüli haláleseti eljárást sem indítottak, vagyis nem történt öngyilkosság, és a baleset körülményeit sem vizsgálják, vagyis a nő vélhetően természetes halált halt. A kórház azonban vizsgálatot folytat.jahn-feremc-korhaz-delpesti3

– Az eset részleteiről az ügyben indított belső eljárás lezárásáig nem tudunk további tájékoztatást adni – közölte megkeresésünkre Ócsai Gábor, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet sajtóreferense.

Kapcsolódó Cikkek

 • Putyin kivonja katonáit Szíriából

  Putyin kivonja katonáit Szíriából

  Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.

 • A gazdasági válság előtti szint alá csökkent a szegénységnek kitettek száma

  A gazdasági válság előtti szint alá csökkent a szegénységnek kitettek száma

  A 2008-ban kezdődött gazdasági válság előtti szint alá sikerült csökkenteni a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek számát Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Védelem, aktivitás, képessé tevés című konferenciasorozat rendezvényén.

 • Palkovics: A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

  Palkovics: A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

  A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.