EUR: 325,79 Ft
CHF: 280,03 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Sport

Paul Stewart: „Ott” simogatott az edzőm

Andy Woodward és Steve Walters exfocisták után Paul Stewart is kiállt a nyilvánosság elé és vallott arról, hogy ifistaként kénytelen volt pedofil edzővel együtt dolgozni.

File photo dated 01/07/98 of footballer Paul Stewart, who has said he was abused as a child by a football coach., Image: 306557318, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

/Fotó: Profimedia

Tovább dagad Angliában a pedofilbotrány, ugyanis egyre több volt futballista áll elő azzal, hogy edzője szexuálisan zaklatta. Paul Stewart, aki megjárta a Liverpoolt és a Tottenhamet is, az angol Daily Mirror nevű lapnak tálalt ki. Stewart szerint 11-től 15 éves koráig kénytelen volt egy olyan edzővel dolgozni, aki többször is zaklatta. A pedofil tréner bizalmi kapcsolatba került Stewart szüleivel, így többször elkísérte edzésre és egyéb programokra, az autóban pedig „ott” simogatta és zaklatta a fiatal játékost.


Emellett meg is fenyegette, hogy megöli a szüleit és testvéreit, ha bárkinek beszélni próbál a dologról. Ha rosszul játszott, edzője megfenyítette, de így is szívesen lépett pályára, hiszen addig is megszabadult zaklatójától.

– Nem ismerem Andy Woodwardot, azonban amikor olvastam a vele készült interjút, úgy éreztem, mintha a saját életem olvasnám. Nagyon nehéz egy ilyen történést feldolgozni, és az emberek meg kell értsék, hogy még nehezebb ezzel a nyilvánosság elé állni. Nemsokára nagypapa leszek, ezért tanácsadásra kezdtem járni. Nem sírhatok egész nap a szoba sarkában – mondta az exfocista.


Stewart azt reméli, hogy mások is ki mernek majd állni és nyíltan beszélni a velük történtekről, szerinte ugyanis több száz hasonló eset történhetett az évek során.

3AB37C3400000578-3965948-image-a-4_1479940165193

A Woodward-ügy

Andy Woodwardot 11 éves korában a Crewe Alexandra edzője, Barry Bennell fogdosta és meg is erőszakolta. Bennell 1998-ban kilenc évet kapott szexuális zaklatásért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sok góllal rajtolt az NB I

  Sok góllal rajtolt az NB I

  A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényének első, szombati játéknapja 3,5-es gólátlagot hozott. Az új szezon első meccsén, a Puskás Akadémia–Debrecen találkozón csupán egy találat született, este azonban Kispesten öt, Mezőkövesden, valamint a felcsúti MOL Vidi FC–Kisvárda mérkőzésen négy-négy gól esett.

 • Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot igazi örömünnep vette kezdetét az ország nagyobb városaiban. Azonban ezek a bulik hamar átcsaptak vad őrjöngésekben és tömeges szexuális zaklatásokra került sor, amelyeket hogy-hogy nem migránsok követtek el.

 • Így nyaralnak a futballsztárok

  Így nyaralnak a futballsztárok

  Bár már több nagy csapat is megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a legnagyobb sztárok, illetve azok, akik legalább a világbajnokság negyeddöntőéig meneteltek még a szabadságukat töltik.