2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Sport

Paul Stewart: „Ott” simogatott az edzőm

Andy Woodward és Steve Walters exfocisták után Paul Stewart is kiállt a nyilvánosság elé és vallott arról, hogy ifistaként kénytelen volt pedofil edzővel együtt dolgozni.

File photo dated 01/07/98 of footballer Paul Stewart, who has said he was abused as a child by a football coach., Image: 306557318, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

/Fotó: Profimedia

Tovább dagad Angliában a pedofilbotrány, ugyanis egyre több volt futballista áll elő azzal, hogy edzője szexuálisan zaklatta. Paul Stewart, aki megjárta a Liverpoolt és a Tottenhamet is, az angol Daily Mirror nevű lapnak tálalt ki. Stewart szerint 11-től 15 éves koráig kénytelen volt egy olyan edzővel dolgozni, aki többször is zaklatta. A pedofil tréner bizalmi kapcsolatba került Stewart szüleivel, így többször elkísérte edzésre és egyéb programokra, az autóban pedig „ott” simogatta és zaklatta a fiatal játékost.


Emellett meg is fenyegette, hogy megöli a szüleit és testvéreit, ha bárkinek beszélni próbál a dologról. Ha rosszul játszott, edzője megfenyítette, de így is szívesen lépett pályára, hiszen addig is megszabadult zaklatójától.

– Nem ismerem Andy Woodwardot, azonban amikor olvastam a vele készült interjút, úgy éreztem, mintha a saját életem olvasnám. Nagyon nehéz egy ilyen történést feldolgozni, és az emberek meg kell értsék, hogy még nehezebb ezzel a nyilvánosság elé állni. Nemsokára nagypapa leszek, ezért tanácsadásra kezdtem járni. Nem sírhatok egész nap a szoba sarkában – mondta az exfocista.


Stewart azt reméli, hogy mások is ki mernek majd állni és nyíltan beszélni a velük történtekről, szerinte ugyanis több száz hasonló eset történhetett az évek során.

3AB37C3400000578-3965948-image-a-4_1479940165193

A Woodward-ügy

Andy Woodwardot 11 éves korában a Crewe Alexandra edzője, Barry Bennell fogdosta és meg is erőszakolta. Bennell 1998-ban kilenc évet kapott szexuális zaklatásért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Roger Federer hetedszer az év sportolója

    Roger Federer hetedszer az év sportolója

    A sztárteniszező, aki tavalyi kihagyása után idén nagyszerű visszatérést produkált, fölényesen nyerte a szavazást a hegyikerékpáros világbajnok Nino Schurter és az alpesi síző Beat Feuz előtt.

  • A Fradi az őszi bajnok

    A Fradi az őszi bajnok

    A Ferencváros legyőzte vendégként a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga őszi utolsó fordulójának zárómérkőzésén, és miután a Videoton korábban egygólos vereséget szenvedett a Haladástól, a Fradi hárompontos előnnyel várhatja a tavaszi a rajtot.