EUR: 310,00 Ft
CHF: 267,42 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Sport

Paul Stewart: „Ott” simogatott az edzőm

Andy Woodward és Steve Walters exfocisták után Paul Stewart is kiállt a nyilvánosság elé és vallott arról, hogy ifistaként kénytelen volt pedofil edzővel együtt dolgozni.

File photo dated 01/07/98 of footballer Paul Stewart, who has said he was abused as a child by a football coach., Image: 306557318, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

/Fotó: Profimedia

Tovább dagad Angliában a pedofilbotrány, ugyanis egyre több volt futballista áll elő azzal, hogy edzője szexuálisan zaklatta. Paul Stewart, aki megjárta a Liverpoolt és a Tottenhamet is, az angol Daily Mirror nevű lapnak tálalt ki. Stewart szerint 11-től 15 éves koráig kénytelen volt egy olyan edzővel dolgozni, aki többször is zaklatta. A pedofil tréner bizalmi kapcsolatba került Stewart szüleivel, így többször elkísérte edzésre és egyéb programokra, az autóban pedig „ott” simogatta és zaklatta a fiatal játékost.

Emellett meg is fenyegette, hogy megöli a szüleit és testvéreit, ha bárkinek beszélni próbál a dologról. Ha rosszul játszott, edzője megfenyítette, de így is szívesen lépett pályára, hiszen addig is megszabadult zaklatójától.

– Nem ismerem Andy Woodwardot, azonban amikor olvastam a vele készült interjút, úgy éreztem, mintha a saját életem olvasnám. Nagyon nehéz egy ilyen történést feldolgozni, és az emberek meg kell értsék, hogy még nehezebb ezzel a nyilvánosság elé állni. Nemsokára nagypapa leszek, ezért tanácsadásra kezdtem járni. Nem sírhatok egész nap a szoba sarkában – mondta az exfocista.

Stewart azt reméli, hogy mások is ki mernek majd állni és nyíltan beszélni a velük történtekről, szerinte ugyanis több száz hasonló eset történhetett az évek során.

3AB37C3400000578-3965948-image-a-4_1479940165193

A Woodward-ügy

Andy Woodwardot 11 éves korában a Crewe Alexandra edzője, Barry Bennell fogdosta és meg is erőszakolta. Bennell 1998-ban kilenc évet kapott szexuális zaklatásért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

  • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.