2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Salgótarján

Pécskő úti nyolcemeletesben csaptak fel a lángok

A múlt hét csütörtökre virradó éjjel történt tűzesethez – mivel az úgynevezett II. kiemelt riasztási fokozatnak volt megfelelő – nagy erőkkel vonultak a tűzoltók. Salgótarjánból két gépjárműfecskendő és a magasból mentő, Bátonyterenyéről, Szécsényből és Pétervásáráról pedig további gépjárműfecskendők érkeztek.

Salgótarján, 2016. november 10. Társasház Salgótarjánban, ahol tűz ütött ki egy negyedik emeleti lakásban 2016. november 10-re virradó éjjel. A lángok a felette lévő lakásokra is átterjedtek, a tűz miatt az épületből harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók. MTI Fotó: Komka Péter

A tűz több lakásra is átterjedt
MTI Fotó: Komka Péter

A tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat, azonban a tűz miatt az egész lépcsőház és a felsőbb emeleti lakások is füsttel telítődtek. A tűzoltók ezért a lépcsőházban tartózkodó harminckét főt a Palóc Mentőcsoportban tevékenykedő Karancs Speciális Mentőszolgálat és a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Salgótarjáni Területi Igazgatósága által biztosított melegedőbuszokra kísérték. A kiégett lakás lakhatatlanná vált, emellett az egész lépcsőházban lezárták a közműveket a hibák kijavításáig. Emiatt ezek visszaállításáig senki nem térhetett vissza otthonába – a csütörtökre virradó éjszakára és a napközbeni időszakra húsz lakó rokonokhoz költözött, tizenkét személy ideiglenes elhelyezéséről pedig a város közbiztonsági referense gondoskodott.


A hibákat már csütörtök délutánra kijavították a közműszolgáltatók, így azóta újra van áram, fűtés és víz az épületben. A lakók mindannyian visszaköltözhettek otthonukba, kivétel ez alól a kiégett negyedik emeleti lakás. A lakásban egyedül a tulajdonos élt, az ő tartós elhelyezéséről Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata gondoskodott. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Emberségből jelesre vizsgáztak

Minden elismerés a tűzoltóknak és a rendőröknek megértő és emberséges munkájukért – mondta el a Rádió Focus csütörtök reggeli adásában a Pécskő úton kigyulladt panelház egyik lakója. Forgó Péter a Rádió Focus Naprakészének adott interjújában elmondta: családjával, kisgyermekeikkel kellett kiköltözniük. Először a füstre és a kiérkező tűzoltókra lettek figyelmesek, aztán kopogtak az ő ajtajukon is, hogy el kell hagyniuk az épületet. Elmondta: a tűzoltók és a rendőrök is megértően, együttműködően viszonyultak a helyzethez. Pizsamában hagyták el a házat, így ültek be autójukba, majd a hivatalos szervek kíséretében engedték őket vissza az épületbe, hogy néhány ruhát és a legszükségesebb dolgokat magukhoz tudják venni.

A lakás teljesen kiégett (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A lakás teljesen kiégett
(Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.