EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Salgótarján

Pécskő úti nyolcemeletesben csaptak fel a lángok

A múlt hét csütörtökre virradó éjjel történt tűzesethez – mivel az úgynevezett II. kiemelt riasztási fokozatnak volt megfelelő – nagy erőkkel vonultak a tűzoltók. Salgótarjánból két gépjárműfecskendő és a magasból mentő, Bátonyterenyéről, Szécsényből és Pétervásáráról pedig további gépjárműfecskendők érkeztek.

Salgótarján, 2016. november 10. Társasház Salgótarjánban, ahol tűz ütött ki egy negyedik emeleti lakásban 2016. november 10-re virradó éjjel. A lángok a felette lévő lakásokra is átterjedtek, a tűz miatt az épületből harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók. MTI Fotó: Komka Péter

A tűz több lakásra is átterjedt
MTI Fotó: Komka Péter

A tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat, azonban a tűz miatt az egész lépcsőház és a felsőbb emeleti lakások is füsttel telítődtek. A tűzoltók ezért a lépcsőházban tartózkodó harminckét főt a Palóc Mentőcsoportban tevékenykedő Karancs Speciális Mentőszolgálat és a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Salgótarjáni Területi Igazgatósága által biztosított melegedőbuszokra kísérték. A kiégett lakás lakhatatlanná vált, emellett az egész lépcsőházban lezárták a közműveket a hibák kijavításáig. Emiatt ezek visszaállításáig senki nem térhetett vissza otthonába – a csütörtökre virradó éjszakára és a napközbeni időszakra húsz lakó rokonokhoz költözött, tizenkét személy ideiglenes elhelyezéséről pedig a város közbiztonsági referense gondoskodott.

A hibákat már csütörtök délutánra kijavították a közműszolgáltatók, így azóta újra van áram, fűtés és víz az épületben. A lakók mindannyian visszaköltözhettek otthonukba, kivétel ez alól a kiégett negyedik emeleti lakás. A lakásban egyedül a tulajdonos élt, az ő tartós elhelyezéséről Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata gondoskodott. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Emberségből jelesre vizsgáztak

Minden elismerés a tűzoltóknak és a rendőröknek megértő és emberséges munkájukért – mondta el a Rádió Focus csütörtök reggeli adásában a Pécskő úton kigyulladt panelház egyik lakója. Forgó Péter a Rádió Focus Naprakészének adott interjújában elmondta: családjával, kisgyermekeikkel kellett kiköltözniük. Először a füstre és a kiérkező tűzoltókra lettek figyelmesek, aztán kopogtak az ő ajtajukon is, hogy el kell hagyniuk az épületet. Elmondta: a tűzoltók és a rendőrök is megértően, együttműködően viszonyultak a helyzethez. Pizsamában hagyták el a házat, így ültek be autójukba, majd a hivatalos szervek kíséretében engedték őket vissza az épületbe, hogy néhány ruhát és a legszükségesebb dolgokat magukhoz tudják venni.

A lakás teljesen kiégett (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A lakás teljesen kiégett
(Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.