EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,72 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Hódmezővásárhely

„Példát szeretnék mutatni”

Immár három hónapja rendszeresen jár Bagi Mátyás funkcionális tréner cross training edzéseire Hódmezővásárhelyen Kérdő Rita, aki mozgáskorlátozottként éli életét. Példát szeretne mutatni a hasonló helyzetben lévő embereknek, hogy kerekesszékben is lehet teljes életet élni.

Noha korábban is számos pozitívumot hallott a Balogh Imsiben tartott edzésekről, Rita három hónappal ezelőtt lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak kísérőként. Később megtetszett neki a tornák hangulata, és Bagi Mátyást is nagyon szimpatikusnak találta. A rendszeres sport pozitív változásokat eredményezett.


HO_kérdő rita sport kerekesszékben mozgáskorlátozott bagi mátyás

Egy mindig fitt és vidám csapat, amelynek Rita is oszlopos tagja.

– A torna áldásos hatását még másnap is érzem. Több az energiám, a fizikai fájdalmaim enyhülnek. Éjszakánként sokkal jobban alszok – fogalmazta meg véleményét az edzéseken való részvétel hatásairól. Rita rendkívül pozitív benyomásokat szerzett a tréningek során, mint mondta, elsősorban Bagi Mátyás hozzáállása okozott neki örömet, hiszen a funkcionális tréner az első perctől kezdve támogatta, segítette, befogadta őt.

– Az edzőtársak részéről is elfogadást érzékeltem, ami nagyon jólesett. Senki sem nézett ki, egy remek hangulatú közösségi együttlét minden alkalom, amikor itt vagyok. Motivál a többiek kitartása – mesélt élményeiről.


Rita kb. 3 hónappal ezelőtt a lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak mint kísérő.

Rita kb. 3 hónappal ezelőtt a lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak mint kísérő.

Bagi Mátyás tapasztalatai is azt mutatják, a kerekesszékes hölgy jól érzi magát az edzéseken.

– Ritának van egy speciális gyakorlatsora, amelyet gyógytornászok állítottak össze. Megbeszéltük, hogy amit tud és szeretne az általam összeállított gyakorlatsorból végezni, azt csinálja, a többi pedig az általa hozott mozgásformákból áll. A leglényegesebb, hogy jól érezze magát. Az egyik legkiemelkedőbb visszajelzés a részéről egy tábla csokoládé volt. Úgy gondolom, ez felér ezer szóval – osztotta meg Ritával kapcsolatos tapasztalatát Bagi Mátyás funkcionális tréner.

HO_kérdő rita cross training sport kerekesszékben mozgáskorlátozott

A tréner közel egy éve tart ingyenes cross training edzéseket a Balogh Imsi Sportcsarnokban – kezdetben a Hódtói Sportcsarnok adott otthont a vasárnap délutáni mozgásnak. Az érdeklődés egyre fokozódik az órák iránt. Mint említette, nagy öröm számára, hogy ilyen sokan látogatják a cross traininget, nagyon sok visszatérőt is lát. Véleménye szerint ez is azt támasztja alá, hogy a vásárhelyiek igénylik és szeretik a mozgást. Egyik célja, hogy a városban minél több emberrel megszerettesse a sportot.

HO_kérdő rita sport kerekesszékben mozgáskorlátozott cross training

A hangulat és az átmozgatás garantált – Rita példáját látva akár kerekesszékben is.

Szerző: Lokál

Kép: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.