2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Hódmezővásárhely

„Példát szeretnék mutatni”

Immár három hónapja rendszeresen jár Bagi Mátyás funkcionális tréner cross training edzéseire Hódmezővásárhelyen Kérdő Rita, aki mozgáskorlátozottként éli életét. Példát szeretne mutatni a hasonló helyzetben lévő embereknek, hogy kerekesszékben is lehet teljes életet élni.

Noha korábban is számos pozitívumot hallott a Balogh Imsiben tartott edzésekről, Rita három hónappal ezelőtt lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak kísérőként. Később megtetszett neki a tornák hangulata, és Bagi Mátyást is nagyon szimpatikusnak találta. A rendszeres sport pozitív változásokat eredményezett.


HO_kérdő rita sport kerekesszékben mozgáskorlátozott bagi mátyás

Egy mindig fitt és vidám csapat, amelynek Rita is oszlopos tagja.

– A torna áldásos hatását még másnap is érzem. Több az energiám, a fizikai fájdalmaim enyhülnek. Éjszakánként sokkal jobban alszok – fogalmazta meg véleményét az edzéseken való részvétel hatásairól. Rita rendkívül pozitív benyomásokat szerzett a tréningek során, mint mondta, elsősorban Bagi Mátyás hozzáállása okozott neki örömet, hiszen a funkcionális tréner az első perctől kezdve támogatta, segítette, befogadta őt.

– Az edzőtársak részéről is elfogadást érzékeltem, ami nagyon jólesett. Senki sem nézett ki, egy remek hangulatú közösségi együttlét minden alkalom, amikor itt vagyok. Motivál a többiek kitartása – mesélt élményeiről.


Rita kb. 3 hónappal ezelőtt a lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak mint kísérő.

Rita kb. 3 hónappal ezelőtt a lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak mint kísérő.

Bagi Mátyás tapasztalatai is azt mutatják, a kerekesszékes hölgy jól érzi magát az edzéseken.

– Ritának van egy speciális gyakorlatsora, amelyet gyógytornászok állítottak össze. Megbeszéltük, hogy amit tud és szeretne az általam összeállított gyakorlatsorból végezni, azt csinálja, a többi pedig az általa hozott mozgásformákból áll. A leglényegesebb, hogy jól érezze magát. Az egyik legkiemelkedőbb visszajelzés a részéről egy tábla csokoládé volt. Úgy gondolom, ez felér ezer szóval – osztotta meg Ritával kapcsolatos tapasztalatát Bagi Mátyás funkcionális tréner.

HO_kérdő rita cross training sport kerekesszékben mozgáskorlátozott

A tréner közel egy éve tart ingyenes cross training edzéseket a Balogh Imsi Sportcsarnokban – kezdetben a Hódtói Sportcsarnok adott otthont a vasárnap délutáni mozgásnak. Az érdeklődés egyre fokozódik az órák iránt. Mint említette, nagy öröm számára, hogy ilyen sokan látogatják a cross traininget, nagyon sok visszatérőt is lát. Véleménye szerint ez is azt támasztja alá, hogy a vásárhelyiek igénylik és szeretik a mozgást. Egyik célja, hogy a városban minél több emberrel megszerettesse a sportot.

HO_kérdő rita sport kerekesszékben mozgáskorlátozott cross training

A hangulat és az átmozgatás garantált – Rita példáját látva akár kerekesszékben is.

Szerző: Lokál

Kép: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.