2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Hódmezővásárhely

„Példát szeretnék mutatni”

Immár három hónapja rendszeresen jár Bagi Mátyás funkcionális tréner cross training edzéseire Hódmezővásárhelyen Kérdő Rita, aki mozgáskorlátozottként éli életét. Példát szeretne mutatni a hasonló helyzetben lévő embereknek, hogy kerekesszékben is lehet teljes életet élni.

Noha korábban is számos pozitívumot hallott a Balogh Imsiben tartott edzésekről, Rita három hónappal ezelőtt lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak kísérőként. Később megtetszett neki a tornák hangulata, és Bagi Mátyást is nagyon szimpatikusnak találta. A rendszeres sport pozitív változásokat eredményezett.


HO_kérdő rita sport kerekesszékben mozgáskorlátozott bagi mátyás

Egy mindig fitt és vidám csapat, amelynek Rita is oszlopos tagja.

– A torna áldásos hatását még másnap is érzem. Több az energiám, a fizikai fájdalmaim enyhülnek. Éjszakánként sokkal jobban alszok – fogalmazta meg véleményét az edzéseken való részvétel hatásairól. Rita rendkívül pozitív benyomásokat szerzett a tréningek során, mint mondta, elsősorban Bagi Mátyás hozzáállása okozott neki örömet, hiszen a funkcionális tréner az első perctől kezdve támogatta, segítette, befogadta őt.

– Az edzőtársak részéről is elfogadást érzékeltem, ami nagyon jólesett. Senki sem nézett ki, egy remek hangulatú közösségi együttlét minden alkalom, amikor itt vagyok. Motivál a többiek kitartása – mesélt élményeiről.


Rita kb. 3 hónappal ezelőtt a lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak mint kísérő.

Rita kb. 3 hónappal ezelőtt a lánya kezdeményezésére csatlakozott az edzésekhez, először csak mint kísérő.

Bagi Mátyás tapasztalatai is azt mutatják, a kerekesszékes hölgy jól érzi magát az edzéseken.

– Ritának van egy speciális gyakorlatsora, amelyet gyógytornászok állítottak össze. Megbeszéltük, hogy amit tud és szeretne az általam összeállított gyakorlatsorból végezni, azt csinálja, a többi pedig az általa hozott mozgásformákból áll. A leglényegesebb, hogy jól érezze magát. Az egyik legkiemelkedőbb visszajelzés a részéről egy tábla csokoládé volt. Úgy gondolom, ez felér ezer szóval – osztotta meg Ritával kapcsolatos tapasztalatát Bagi Mátyás funkcionális tréner.

HO_kérdő rita cross training sport kerekesszékben mozgáskorlátozott

A tréner közel egy éve tart ingyenes cross training edzéseket a Balogh Imsi Sportcsarnokban – kezdetben a Hódtói Sportcsarnok adott otthont a vasárnap délutáni mozgásnak. Az érdeklődés egyre fokozódik az órák iránt. Mint említette, nagy öröm számára, hogy ilyen sokan látogatják a cross traininget, nagyon sok visszatérőt is lát. Véleménye szerint ez is azt támasztja alá, hogy a vásárhelyiek igénylik és szeretik a mozgást. Egyik célja, hogy a városban minél több emberrel megszerettesse a sportot.

HO_kérdő rita sport kerekesszékben mozgáskorlátozott cross training

A hangulat és az átmozgatás garantált – Rita példáját látva akár kerekesszékben is.

Szerző: Lokál

Kép: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.