2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Sport

Piros lapok és büntetők után döntetlen a Vasas–Fradin

Tavaly még az első osztályú tagságért küzdött a Vasas, ebben a szezonban azonban már a tabella élén áll, és afféle magyar Leicesterként az sem elképzelhetetlen, hogy bajnok lesz.

Főleg azután, hogy a négy 11-est és két piros lapot hozó szombati meccsén 2-2-re végzett a címvédő Ferencvárossal. A derbinek két főszereplője volt, az egyik az angyalföldi veterán, Ferenczi István, aki csaknem negyvenéves létére két gólt szerezett és az utolsó pillanatban mentett pontot, a másik pedig Kassai Viktor, akinek nevét és családtagjait egyik fél szurkolói sem emlegették túl nagy szeretettel. Négy 11-esből hármat a Vasas kapott – csak egyet értékesített –, míg a Fradi egyet, de azt Gera be is lőtte.


Saint-Denis, 2016. június 10. Kassai Viktor büntetőrúgást ítél Romániának a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja első fordulójának Franciaország-Románia összecsapásán a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Kassai négyszer mutatott a büntetőpontra

– Kassai 273 NB I-es meccset vezetett, nem sok találkozón adott négy büntetőt – mondta Bede Ferenc egykori játékvezető. – De ne törjünk pálcát felette, nekünk ott van az ismétlés, hat kameraállásból láthatjuk, mi történt. Nos, ezek után mondhatom, hogy az első 11-esnél egy sárga lap azért járt volna a vétkesnek, a harmadik Vasas-büntetőnél pedig talán túl szigorú volt a bíró.

Kassai működését Thomas Doll, a Ferencváros edzője sem hagyta szó nélkül. – Úgy érzem, mintha az idei bajnokságot nem lenne szabad megnyernünk. Azt hiszem, ez volt a kilencedik tizenegyes, amit ellenünk ítéltek (a nyolcadik volt – a szerk.), ilyet pedig sem edzőként, sem játékosként nem tapasztaltam még – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.


További eredmények: DVTK–Haladás 2-1, Gyirmót–Újpest 1-2, Mezőkövesd–Videoton 2-1, MTK–DVSC 1-1, Paks–Honvéd 1-1. Az állás: 1. Vasas 31 pont, 2. Videoton 27, 3. FTC 26.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek