2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Egyéb Székesfehérvár

Plüssmacik a kórháznak

Plüssmacit a Fejér Megyei Szent György kórházba címmel indított pár napja akciót három hölgy – az eredetileg fehérvárinak indult kezdeményezés pár nap alatt megyeivé vált.

Az ötletgazdák, Zsákovics Réka és segítői, Szabadkainé Dobján Viktória, valamint Zsákovics Helga már alig bírják a lelkes „rohamot” – a mackók pedig csak gyűlnek, gyűlnek.


A teddy bear in a suitcase, Image: 226476052, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Photononstop

fotó: Profimedia, Photononstop

Az egész akció ezzel a pár sorral kezdődött: „A napokban találkoztam egy akcióval, ahol az Országos Mentőszolgálat Győr-Moson-Sopron és Békés megyei részlegének részére gyűjtenek plüssmackókat. Ausztráliában szinte minden mentő- és tűzoltóautóban található egy plüssmaci. Tanulmányok, felmérések és hosszú évek tapasztalatai bebizonyították, hogy a beteg gyerekek egy plüssmaci ölelésével sokkal gyorsabban megnyugszanak. Szeretném, ha nemcsak a Győr-Moson-Sopron és Békés megyei mentőkben és kórházakban lenne plüssmaci, hanem a Székesfehérvári Szent György Kórházban is. Ha van kedvetek, lehetőségetek, csatlakozzatok hozzánk egy plüssmacival. (December 15-ig gyűjtjük őket). Agárd és Székesfehérvár környékiek leadhatják a plüssmacikat nálam, további Mackó gyűjtőpontok szervezés alatt vannak.

Karácsonyra lepjük meg a Fejér Megyei Szent György Kórház gyerkőceit!

Ha esetleg más játékkal tudnátok hozzájárulni a kezdeményezéshez, azokat a Gyerekosztályon szívesen fogadják (plüsskutyus, -cica, társasjáték, színes ceruza stb.). Kérlek, azokat is a gyűjtőpontokon adjátok le, ne a kórházban!!! Köszönjük a plüssmacikat és a megosztásokat is!”

A felhívás villámgyorsan terjedt az interneten, ma már szinte minden megyei településen van úgynevezett mackógyűjtőpont.

Kapcsolódó Cikkek