EUR: 309,31 Ft
CHF: 284,11 Ft
2017. június 27., kedd
László

Egyéb Székesfehérvár

Plüssmacik a kórháznak

Plüssmacit a Fejér Megyei Szent György kórházba címmel indított pár napja akciót három hölgy – az eredetileg fehérvárinak indult kezdeményezés pár nap alatt megyeivé vált.

Az ötletgazdák, Zsákovics Réka és segítői, Szabadkainé Dobján Viktória, valamint Zsákovics Helga már alig bírják a lelkes „rohamot” – a mackók pedig csak gyűlnek, gyűlnek.

A teddy bear in a suitcase, Image: 226476052, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Photononstop

fotó: Profimedia, Photononstop

Az egész akció ezzel a pár sorral kezdődött: „A napokban találkoztam egy akcióval, ahol az Országos Mentőszolgálat Győr-Moson-Sopron és Békés megyei részlegének részére gyűjtenek plüssmackókat. Ausztráliában szinte minden mentő- és tűzoltóautóban található egy plüssmaci. Tanulmányok, felmérések és hosszú évek tapasztalatai bebizonyították, hogy a beteg gyerekek egy plüssmaci ölelésével sokkal gyorsabban megnyugszanak. Szeretném, ha nemcsak a Győr-Moson-Sopron és Békés megyei mentőkben és kórházakban lenne plüssmaci, hanem a Székesfehérvári Szent György Kórházban is. Ha van kedvetek, lehetőségetek, csatlakozzatok hozzánk egy plüssmacival. (December 15-ig gyűjtjük őket). Agárd és Székesfehérvár környékiek leadhatják a plüssmacikat nálam, további Mackó gyűjtőpontok szervezés alatt vannak.

Karácsonyra lepjük meg a Fejér Megyei Szent György Kórház gyerkőceit!

Ha esetleg más játékkal tudnátok hozzájárulni a kezdeményezéshez, azokat a Gyerekosztályon szívesen fogadják (plüsskutyus, -cica, társasjáték, színes ceruza stb.). Kérlek, azokat is a gyűjtőpontokon adjátok le, ne a kórházban!!! Köszönjük a plüssmacikat és a megosztásokat is!”

A felhívás villámgyorsan terjedt az interneten, ma már szinte minden megyei településen van úgynevezett mackógyűjtőpont.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    A Lokál Extra III. kerületi mutációja június 22-ei számának 14. oldalára a programajánlóba sajnálatos módon a 2012-es Óbudai Nyár eseményei kerültek be, ezért fordulhatott elő, hogy ott a Benkó Dixieland Band koncertje is szerepel, holott Benkó Sándor időközben elhunyt.

  • Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Komárom-Esztergom megyében 2017 június elejére 3,5 százalékra csökkent az álláskeresők aránya – mondta el a megyei kormányhivatal vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.