EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Extra Érd

Plüssmacikat a mentőkocsikba!

A kis macik megnyugtató, vigasztaló hatásúak Fotó: Pappné Péva Krisztina

A kis macik megnyugtató, vigasztaló hatásúak /Fotó: Pappné Péva Krisztina

Az elmúlt hetekben civil összefogás indult az Országos Mentőszolgálat gyermekmentőinek támogatására. A plüssmackógyűjtő akció gyorsan népszerű lett: az a célja, hogy a beteg gyermekek kezébe a mentők egy-egy macit adhassanak, ezzel is oldva, enyhítve az ijesztő helyzet okozta szorongásukat.

Mint Pappné Péva Krisztina, a gyűjtés helyi fő szervezője a Lokál Extrának elmondta: egy puha mackó sokat jelent a kis betegeknek, megnyugtatja őket, elvonja a figyelmüket a sokszor fájdalmas beavatkozásoktól. Érden és környékén már javában tart a gyűjtés, és teljesen civil alapon szerveződik. Az akcióhoz alig két hét alatt 272-en csatlakoztak, és már száz maci gyűlt össze.


A plüssmackó-adományozási szándékot a „Plüss Mackót Minden Dél-Pest Megyei Mentőbe” elnevezésű Facebook-csoport oldalán lehet jelezni, itt található a gyűjtőpontok listája is és még rengeteg információ a gyűjtés részleteiről.

Az akció záró dátuma 2016. december 12., ezen a napon adják át az Érden és környékén gyűjtött mackókat az Érdi Mentőszolgálatnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek