2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Extra Érd

Plüssmacikat a mentőkocsikba!

A kis macik megnyugtató, vigasztaló hatásúak Fotó: Pappné Péva Krisztina

A kis macik megnyugtató, vigasztaló hatásúak /Fotó: Pappné Péva Krisztina

Az elmúlt hetekben civil összefogás indult az Országos Mentőszolgálat gyermekmentőinek támogatására. A plüssmackógyűjtő akció gyorsan népszerű lett: az a célja, hogy a beteg gyermekek kezébe a mentők egy-egy macit adhassanak, ezzel is oldva, enyhítve az ijesztő helyzet okozta szorongásukat.

Mint Pappné Péva Krisztina, a gyűjtés helyi fő szervezője a Lokál Extrának elmondta: egy puha mackó sokat jelent a kis betegeknek, megnyugtatja őket, elvonja a figyelmüket a sokszor fájdalmas beavatkozásoktól. Érden és környékén már javában tart a gyűjtés, és teljesen civil alapon szerveződik. Az akcióhoz alig két hét alatt 272-en csatlakoztak, és már száz maci gyűlt össze.


A plüssmackó-adományozási szándékot a „Plüss Mackót Minden Dél-Pest Megyei Mentőbe” elnevezésű Facebook-csoport oldalán lehet jelezni, itt található a gyűjtőpontok listája is és még rengeteg információ a gyűjtés részleteiről.

Az akció záró dátuma 2016. december 12., ezen a napon adják át az Érden és környékén gyűjtött mackókat az Érdi Mentőszolgálatnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

    Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

    Papadimitriu Athina élete örökre megváltozott, amikor 23 éves öccsét tragikus hirtelenséggel elvesztette. A színésznő szerette jelenlétét a mai napig érzi, és az idő során egy olyan technikát is megtanult, amellyel képes mások testét és lelkét is meggyógyítani.

  • Saját képletét akarta a sírjára Hawking

    Saját képletét akarta a sírjára Hawking

    Hetvenhat évesen, a Pi világnapján hunyt el Stephen Hawking, minden idők egyik legkiválóbb elméleti fizikusa. Élete nagy részét egy gyógyíthatatlan betegsége miatt saját teste fogságában töltötte, ám elméje mindeközben csúcssebességgel szárnyalt.