EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Extra Érd

Plüssmacikat a mentőkocsikba!

A kis macik megnyugtató, vigasztaló hatásúak Fotó: Pappné Péva Krisztina

A kis macik megnyugtató, vigasztaló hatásúak /Fotó: Pappné Péva Krisztina

Az elmúlt hetekben civil összefogás indult az Országos Mentőszolgálat gyermekmentőinek támogatására. A plüssmackógyűjtő akció gyorsan népszerű lett: az a célja, hogy a beteg gyermekek kezébe a mentők egy-egy macit adhassanak, ezzel is oldva, enyhítve az ijesztő helyzet okozta szorongásukat.

Mint Pappné Péva Krisztina, a gyűjtés helyi fő szervezője a Lokál Extrának elmondta: egy puha mackó sokat jelent a kis betegeknek, megnyugtatja őket, elvonja a figyelmüket a sokszor fájdalmas beavatkozásoktól. Érden és környékén már javában tart a gyűjtés, és teljesen civil alapon szerveződik. Az akcióhoz alig két hét alatt 272-en csatlakoztak, és már száz maci gyűlt össze.

A plüssmackó-adományozási szándékot a „Plüss Mackót Minden Dél-Pest Megyei Mentőbe” elnevezésű Facebook-csoport oldalán lehet jelezni, itt található a gyűjtőpontok listája is és még rengeteg információ a gyűjtés részleteiről.

Az akció záró dátuma 2016. december 12., ezen a napon adják át az Érden és környékén gyűjtött mackókat az Érdi Mentőszolgálatnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Élőben a Sztárban sztárról!

  Élőben a Sztárban sztárról!

  Mindent megmutatunk, mindenről első kézből azonnal értesülhettek, ha vasárnap este élőben követitek velünk a Sztárban sztár műsorát.

 • Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys egyik zenészét és stábja egyik tagját Rio de Janeiróban, a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian.

 • Vízben szült Szinetár Dóra

  Vízben szült Szinetár Dóra

  Vasárnap este született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, Makranczi Benjámin. A Hot! magazinnak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy három gyerekének világrajövetele közül Benjaminét viselte a legjobban.

 • Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását.