EUR: 309,72 Ft
CHF: 266,63 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Sport

Puskásra emlékezett a nagyvilág

Ország-világ tisztelgett november 17-én Puskás Ferenc előtt. Halálának 10. évfordulóján Madridban sem feledkeztek meg Öcsi bácsiról.

Budapest, 2004. június 1. Puskás Ferenc labdarúgó, az egykori Aranycsapat balösszekötője a Kútvölgyi kórházban, miután átvette a Nemzet Sportolója kitüntetést. MTI Fotó: Illyés Tibor

Puskás Ferenc labdarúgó, az egykori Aranycsapat balösszekötője a Kútvölgyi kórházban, miután átvette a Nemzet Sportolója kitüntetést /Fotó: MTI – Illyés Tibor

A már visszavonult brazil labdaművész, a királyi klub korábbi csatára, Ronaldo a közösségi oldalán írta a szomorú évfordulón: „A futball legendája és az egyik legnagyszerűbb támadó volt a Real Madrid történetében”.

De Athénban, az általa dirigált Panathinaikosz játékosai és vezetői szentmisén emlékeztek meg a Száguldó Őrnagyról. Gianni Infantino, a FIFA elnöke pedig az MLSZ elnökének írt levelében méltatta Puskás érdemeit az egyetemes labdarúgás történetében, és számtalan cikk, visszaemlékezés jelent meg a sajtóban.

Szöllősi György, a felcsúti Puskás Intézet igazgatója az évforduló előtti napokban a madridi Santiago Bernabéu Stadionban járt, ahol olyan legendák méltatták Öcsi bácsit, mint a hatszoros BEK-győztes Francisco Gento, Emilio Santamaría vagy Amancio és Panchin.

– Azt hiszem, mindennél látványosabb bizonyítéka a madridi Puskás-kultusznak, hogy a Real második, harmadik számú vezetője, Emilio Butragueño szinte az egész napját a megemlékezésnek szentelte, és a küldöttséget végigvezették az első csapatnak fenntartott, szigorúan lezárt részen – mondta Szöllősi György, aki a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökeként is megkoszorúzta a három évvel ezelőtt felavatott Puskás-szobrot, amelyet a Real edzőközpontjának bejáratánál állítottak fel.

Győri Enikő madridi nagykövet vezetésével a kinti nagykövetség ünnepséget is szervezett a spanyol fővárosban, ahol százötven meghívott jelenlétében fórumot rendeztek Puskásról. Ezen részt vett a legenda unokája, a San Sebastianban élő Réka Damborena Puskás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

  • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.