2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Külföld

Rekordár a Cartier óráért

Rekordot jelentő 1,5 millió euróért (466 millió forint) kelt el egy párizsi árverésen a Cartier úgynevezett rejtélyes óráinak egyike.

A Mallié-Arcelin aukciósház csütörtöki licitje előtt 200-250 ezer euróra taksálták az órát, amely eredetileg egy Luz Bringas nevű gazdag mexikói asszonyé volt.

Az 1921-ben készült asztali óra számlapja fazettás citrin, a római számokkal jelzett órák és a mutatók gyémántból és platinából készültek. Az óra alapzata ónix és fehérarany.

A „rejtélyes órák” a századelőn váltak ismertté. A mutatók lebegnek a számlapon, és megfejthetetlen az a mechanizmus, amelynek alapján működnek. A rejtélyes órákból többféle változat készült, az asztali órákon át a zsebórákig különféle típusai vannak. A Cartier évente alig néhányat készített belőlük.

Fotó: YouTube

Fotó: YouTube

Kapcsolódó Cikkek

 • Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Kavicszátonyra futott vasárnap délután egy angol komp Calais francia kikötővárosnál; a fedélzetén lévő 313 utasnak nem esett baja – közölték az illetékes hatóságok.

 • Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy német falut, az egyetlen licitálónak 140 ezer eurót (mintegy 43 millió forintot) ért meg az Alwine nevű település.

 • A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán vasárnap azzal kapcsolatban, hogy pénteken előzetes megállapodás született a kiválás legfontosabb feltételeiről.