EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Egyéb Győr

Rendőrök foglalják keretbe a munkanapokat

A Győri Rendőrkapitányság a közlekedésbiztonság fokozása érdekében „Városkapu” módszerrel ellenőrzi a Győrbe vezető főútvonalakat.

Ennek lényege, hogy munkanapokon a rendőrök a város területére bevezető főutakon jelenlétükkel biztosítják a közlekedés zavartalanságát. Fontos, hogy a forgalomba csak akkor avatkoznak be, ha szükség van rá.

– Statisztikák alapján megállapítható, hogy a reggeli és délutáni órákban van a legtöbb autó az utakon, így a rendőri jelenlét indokolt a főbb, nagy forgalmat lebonyolító útvonalakon – mondta el kérdésünkre Horváth Péter százados, a Győri Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője.

A városba bevezető főbb útvonalak mentén rendőrök vigyázzak a forgalom rendjét Fotó: HAK

A városba bevezető főbb útvonalak mentén rendőrök vigyázzak a forgalom rendjét
Fotó: HAK

A korábbi tapasztalatok alapján mind a személyi sérüléses, mind a halálos kimenetelű közúti közlekedési baleseteknél nagy szerepet kap a passzív biztonsági eszközök használata, illetve azok hiánya. Így a közúti ellenőrzésekkor az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak például a biztonsági öv használatára, továbbá az ittas vezetők kiszűrésére.

A Városkapu program során a rendőri intézkedések alapvető célja a közlekedési balesetek megelőzése, a járművezetők jogkövető magatartásra és biztonságos közlekedésre nevelése. Az ellenőrzés helyszíneit az elmúlt időszakban történt közlekedési balesetek adatai alapján választják ki. Horváth Péter századossal és Varga Balázs főtörzszászlóssal a 83-as számú főút Győrbe vezető szakaszán találkoztunk, ahol egész nap hatalmas a forgalom. Ez az útszakasz számos baleset helyszíne, így indokolt, hogy csúcsidőben egyenruhás fogadja az autósokat.

Ha szükséges, ellenőrzik is az autósokat a rendőrök Fotó: HAK

Ha szükséges, ellenőrzik is az autósokat a rendőrök
Fotó: HAK

– Szerintem jó, hogy kint vannak a rendőrök – felelte a Lokál Extra kérdésére Tóth László gépkocsivezető. – Sokan szeretik meghajtani a kocsit a hosszú egyenesbe, vagy éppen ledudálni az előtte haladót, ha sok a kocsi. Viszont mióta itt áll a rendőr és a rendőrautó, kevesebb az agresszív és acsarkodó sofőr. Ha már ennyit elértünk, az is jó. Már csak az kellene, hogy kevesebb balesethez kelljen jönniük a mentőknek, a helyszínelőknek – mondta a tapasztalt sofőr.

Kapcsolódó Cikkek