2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Győr

Rendőrök foglalják keretbe a munkanapokat

A Győri Rendőrkapitányság a közlekedésbiztonság fokozása érdekében „Városkapu” módszerrel ellenőrzi a Győrbe vezető főútvonalakat.

Ennek lényege, hogy munkanapokon a rendőrök a város területére bevezető főutakon jelenlétükkel biztosítják a közlekedés zavartalanságát. Fontos, hogy a forgalomba csak akkor avatkoznak be, ha szükség van rá.


– Statisztikák alapján megállapítható, hogy a reggeli és délutáni órákban van a legtöbb autó az utakon, így a rendőri jelenlét indokolt a főbb, nagy forgalmat lebonyolító útvonalakon – mondta el kérdésünkre Horváth Péter százados, a Győri Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője.

A városba bevezető főbb útvonalak mentén rendőrök vigyázzak a forgalom rendjét Fotó: HAK

A városba bevezető főbb útvonalak mentén rendőrök vigyázzak a forgalom rendjét
Fotó: HAK

A korábbi tapasztalatok alapján mind a személyi sérüléses, mind a halálos kimenetelű közúti közlekedési baleseteknél nagy szerepet kap a passzív biztonsági eszközök használata, illetve azok hiánya. Így a közúti ellenőrzésekkor az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak például a biztonsági öv használatára, továbbá az ittas vezetők kiszűrésére.


A Városkapu program során a rendőri intézkedések alapvető célja a közlekedési balesetek megelőzése, a járművezetők jogkövető magatartásra és biztonságos közlekedésre nevelése. Az ellenőrzés helyszíneit az elmúlt időszakban történt közlekedési balesetek adatai alapján választják ki. Horváth Péter századossal és Varga Balázs főtörzszászlóssal a 83-as számú főút Győrbe vezető szakaszán találkoztunk, ahol egész nap hatalmas a forgalom. Ez az útszakasz számos baleset helyszíne, így indokolt, hogy csúcsidőben egyenruhás fogadja az autósokat.

Ha szükséges, ellenőrzik is az autósokat a rendőrök Fotó: HAK

Ha szükséges, ellenőrzik is az autósokat a rendőrök
Fotó: HAK

– Szerintem jó, hogy kint vannak a rendőrök – felelte a Lokál Extra kérdésére Tóth László gépkocsivezető. – Sokan szeretik meghajtani a kocsit a hosszú egyenesbe, vagy éppen ledudálni az előtte haladót, ha sok a kocsi. Viszont mióta itt áll a rendőr és a rendőrautó, kevesebb az agresszív és acsarkodó sofőr. Ha már ennyit elértünk, az is jó. Már csak az kellene, hogy kevesebb balesethez kelljen jönniük a mentőknek, a helyszínelőknek – mondta a tapasztalt sofőr.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.