EUR: 312,80 Ft
CHF: 267,14 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Program Zalaegerszeg

Rockszombat november 11-én az Atlantisban

A Blues királya ,Deák Bill Gyula

A Blues királya ,Deák Bill Gyula /Fotó: deakbill.hu

Ismét Zalaegerszegre érkezik Deák Bill Gyula, a „feketehangú” blueskirály, aki országos ismertségre a Szörényi–Bródy-rockopera, az István, a király Torda táltosának szerepében tett szert, de láthattuk az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, A költő visszatér, a Jézus Krisztus szupersztár, a Zúgjatok, harangok! és az Attila, Isten kardja című rockoperákban.

A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte, később mint dzsesszénekes a Napsugár, a Wanderers és a Lloyd együttes tagja volt. 1979-től 1985-ig a Hobo Blues Band énekeseként szerettük meg. 1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett, a csapattal több nyugat- és közép-európai országban is fellépett. A magyar blueskirály pályafutására nagy hatással volt Jimi Hendrix, valamint Radics Béla, a magyar gitárkirály és Orszáczky Miklós, a Syrius vezéregyénisége. Bill sokszor játszott együtt a Kormorán zenekarral is. Deák Bill Gyula november 11-én 19 órakor koncertezik Zalaegerszegen az Atlantisban, előzenekarként két zalai csapat rockosítja a levegőt, a Number Jack és A Hetedik.


A Hetedik Fotó: Inhof András

A Hetedik
Fotó: Inhof András

A zalaegerszegi Hetedik együttes története nyolc éve, a polgármesteri hivatalban kezdődött, ahol néhány rockzenét kedvelő, jó barátságban lévő munkatárs ötlete alapján megalakult a zenekar, amelyhez külsősök is csatlakoztak. Kezdetben az ismert helyi értelmiségiekből álló csapat saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal állt a rockzene megyeszékhelyi kedvelői elé, főleg halhatatlan rock- és blueszenekarok feldolgozásait játszották magyarul, saját fordításban, de az utóbbi időben már saját dalokkal lépnek fel.

A szövegek, valamint az alapdallamok Kovács Gábor fejéből pattannak ki, a csapat az ő lelkének lenyomatát viseli magán. A zenekar tagja még Mihálykó Béla basszusgitáros, Cseppán Sándor gitáros, Henics Attila gitáros és Paksa Tamás dobos. Dalaikban mély gondolatok jelennek meg, saját bevallásuk szerint is „súlyos anyagból” építik fel koncertjeikre a könnyed hard rock ritmusokat. Cseppán Attila szerint az elmúlt nyolc év nem a nagy áttörésekről szólt, inkább a szenvedélyről, az örömzenélésről. Nem a koncertek száma, az ismertség volt a fontos számukra, sokkal inkább az, hogy jól érezzék magukat, velük együtt pedig a közönség is. November 11-én Deák Bill Gyula előzenekaraként láthatjuk őket a színpadon. Zalai rockrajongók számára kihagyhatatlan, sőt egyenesen kötelező!


Kapcsolódó Cikkek