EUR: 318,79 Ft
CHF: 273,94 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Program Zalaegerszeg

Rockszombat november 11-én az Atlantisban

A Blues királya ,Deák Bill Gyula

A Blues királya ,Deák Bill Gyula /Fotó: deakbill.hu

Ismét Zalaegerszegre érkezik Deák Bill Gyula, a „feketehangú” blueskirály, aki országos ismertségre a Szörényi–Bródy-rockopera, az István, a király Torda táltosának szerepében tett szert, de láthattuk az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, A költő visszatér, a Jézus Krisztus szupersztár, a Zúgjatok, harangok! és az Attila, Isten kardja című rockoperákban.

A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte, később mint dzsesszénekes a Napsugár, a Wanderers és a Lloyd együttes tagja volt. 1979-től 1985-ig a Hobo Blues Band énekeseként szerettük meg. 1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett, a csapattal több nyugat- és közép-európai országban is fellépett. A magyar blueskirály pályafutására nagy hatással volt Jimi Hendrix, valamint Radics Béla, a magyar gitárkirály és Orszáczky Miklós, a Syrius vezéregyénisége. Bill sokszor játszott együtt a Kormorán zenekarral is. Deák Bill Gyula november 11-én 19 órakor koncertezik Zalaegerszegen az Atlantisban, előzenekarként két zalai csapat rockosítja a levegőt, a Number Jack és A Hetedik.


A Hetedik Fotó: Inhof András

A Hetedik
Fotó: Inhof András

A zalaegerszegi Hetedik együttes története nyolc éve, a polgármesteri hivatalban kezdődött, ahol néhány rockzenét kedvelő, jó barátságban lévő munkatárs ötlete alapján megalakult a zenekar, amelyhez külsősök is csatlakoztak. Kezdetben az ismert helyi értelmiségiekből álló csapat saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal állt a rockzene megyeszékhelyi kedvelői elé, főleg halhatatlan rock- és blueszenekarok feldolgozásait játszották magyarul, saját fordításban, de az utóbbi időben már saját dalokkal lépnek fel.

A szövegek, valamint az alapdallamok Kovács Gábor fejéből pattannak ki, a csapat az ő lelkének lenyomatát viseli magán. A zenekar tagja még Mihálykó Béla basszusgitáros, Cseppán Sándor gitáros, Henics Attila gitáros és Paksa Tamás dobos. Dalaikban mély gondolatok jelennek meg, saját bevallásuk szerint is „súlyos anyagból” építik fel koncertjeikre a könnyed hard rock ritmusokat. Cseppán Attila szerint az elmúlt nyolc év nem a nagy áttörésekről szólt, inkább a szenvedélyről, az örömzenélésről. Nem a koncertek száma, az ismertség volt a fontos számukra, sokkal inkább az, hogy jól érezzék magukat, velük együtt pedig a közönség is. November 11-én Deák Bill Gyula előzenekaraként láthatjuk őket a színpadon. Zalai rockrajongók számára kihagyhatatlan, sőt egyenesen kötelező!


Kapcsolódó Cikkek

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.

 • Újabb hedonista partit ad Pásztor Anna

  Újabb hedonista partit ad Pásztor Anna

  A Hedonista olyan exkluzív party-sorozat, amelyet Pásztor Anna, a népszerű és merész popdíva álmodott meg. A különleges hangulatú, minőségi produkciókkal teli, immár harmadik Hedonista Party központi témája az ízléses erotika területeinek bemutatása a művészet eszközeivel – minőségi és tartalmas szórakozás, amely a titkon bennünk lappangó vágyaknak a művészet eszközeivel teremt teret és elégít ki azokat.

 • A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható és hallható.