2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Miskolc

Sikeres vizsgát tett Bodza

Busz, lépcsősor, de még a Tiszai pályaudvar forgataga sem okozott gondot a vakvezető kutyának a vizsgán, így Misi bácsi végleg megkaphatta új társát, akivel mostantól könnyebbé válhatnak mindennapjai.

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány több hónapig kereste a megfelelő kutyát Urbán Mihály számára. A múlt heti vizsgát több hónapos felkészülés előzte meg. Hiába volt már előtte tizenhárom évig kutyája Misi bácsinak, mivel minden négylábú más, ismét egy speciális tréningen kellett részt vennie, hogy összeszokjon új társával.


Magabiztosan előre - fotó: Hancúr György

Magabiztosan előre – fotó: Lokál

Misi bácsi már korábban hazavihette Bodzát, de csak a sikeres vizsgát követően lehetett hivatalosan is a partnere.

Az alapítvány segítségével ingyen juthatnak kutyákhoz a látássérültek. Nekik csupán annyi kötelezettségük van, hogy együttműködnek a szervezettel és részt vesznek a gyakorlatokon. A kutyák kiképzésének költségét az alapítvány adományaiból finanszírozza.

MC_vakvezeto_kutya_vizsga3

Nagy hiány van vakvezető kutyából – fotó:Lokál

Magyarországon jelenleg mintegy kétmillió forintba kerül egy vakvezető kutya kiképzése. Ez az összeg azért is ilyen magas, mert a képzésen átesett kutyák között mindig akad néhány, amelyiket végül alkalmatlannak találják a vakvezetésre. Országszerte legalább százan várnak vakvezető kutyára és ez a szám folyamatosan növekszik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.