EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Miskolc

Sikeres vizsgát tett Bodza

Busz, lépcsősor, de még a Tiszai pályaudvar forgataga sem okozott gondot a vakvezető kutyának a vizsgán, így Misi bácsi végleg megkaphatta új társát, akivel mostantól könnyebbé válhatnak mindennapjai.

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány több hónapig kereste a megfelelő kutyát Urbán Mihály számára. A múlt heti vizsgát több hónapos felkészülés előzte meg. Hiába volt már előtte tizenhárom évig kutyája Misi bácsinak, mivel minden négylábú más, ismét egy speciális tréningen kellett részt vennie, hogy összeszokjon új társával.


Magabiztosan előre - fotó: Hancúr György

Magabiztosan előre – fotó: Lokál

Misi bácsi már korábban hazavihette Bodzát, de csak a sikeres vizsgát követően lehetett hivatalosan is a partnere.

Az alapítvány segítségével ingyen juthatnak kutyákhoz a látássérültek. Nekik csupán annyi kötelezettségük van, hogy együttműködnek a szervezettel és részt vesznek a gyakorlatokon. A kutyák kiképzésének költségét az alapítvány adományaiból finanszírozza.

MC_vakvezeto_kutya_vizsga3

Nagy hiány van vakvezető kutyából – fotó:Lokál

Magyarországon jelenleg mintegy kétmillió forintba kerül egy vakvezető kutya kiképzése. Ez az összeg azért is ilyen magas, mert a képzésen átesett kutyák között mindig akad néhány, amelyiket végül alkalmatlannak találják a vakvezetésre. Országszerte legalább százan várnak vakvezető kutyára és ez a szám folyamatosan növekszik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.