EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb Miskolc

Sikeres vizsgát tett Bodza

Busz, lépcsősor, de még a Tiszai pályaudvar forgataga sem okozott gondot a vakvezető kutyának a vizsgán, így Misi bácsi végleg megkaphatta új társát, akivel mostantól könnyebbé válhatnak mindennapjai.

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány több hónapig kereste a megfelelő kutyát Urbán Mihály számára. A múlt heti vizsgát több hónapos felkészülés előzte meg. Hiába volt már előtte tizenhárom évig kutyája Misi bácsinak, mivel minden négylábú más, ismét egy speciális tréningen kellett részt vennie, hogy összeszokjon új társával.

Magabiztosan előre - fotó: Hancúr György

Magabiztosan előre – fotó: Lokál

Misi bácsi már korábban hazavihette Bodzát, de csak a sikeres vizsgát követően lehetett hivatalosan is a partnere.

Az alapítvány segítségével ingyen juthatnak kutyákhoz a látássérültek. Nekik csupán annyi kötelezettségük van, hogy együttműködnek a szervezettel és részt vesznek a gyakorlatokon. A kutyák kiképzésének költségét az alapítvány adományaiból finanszírozza.

MC_vakvezeto_kutya_vizsga3

Nagy hiány van vakvezető kutyából – fotó:Lokál

Magyarországon jelenleg mintegy kétmillió forintba kerül egy vakvezető kutya kiképzése. Ez az összeg azért is ilyen magas, mert a képzésen átesett kutyák között mindig akad néhány, amelyiket végül alkalmatlannak találják a vakvezetésre. Országszerte legalább százan várnak vakvezető kutyára és ez a szám folyamatosan növekszik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.