EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb XVIII.kerület

Sorra nyílnak a pályák a kicsiknek

Tizenegy minifutballpályát kapnak a kerületi óvodák és bölcsődék. Ősszel sorra adták át a pályákat az intézményekben az Ovi-Foci Alapítvány és az önkormányzat támogatásának köszönhetően, ami azon túl, hogy focizni lehet rajtuk, a gyerekeknek egy újabb szabadtéri, mozgásra alkalmas területet jelent.

November 7-én először a Pitypang óvodában, majd a Vackorban is felavatták a pályát. Ezt újabbak követték, és december 7-ig összesen tíz intézmény bővül műfüves pályával.


– A cél alapvetően az, hogy az óvodapedagógusok megismertessék a gyerekekkel a labdarúgás alapjait, és megszerettessék velük ezt a játékot – mondta Lévai István Zoltán, a kerületi sportéletért is felelős alpolgármester. A műfüves minifocipályák egyenként tízmillió forintba kerültek. Ebből valamivel több, mint hétmillió forint támogatást az Ovi-Foci Alapítvány adott, az önkormányzat pedig közel hárommillióval járult hozzá a pályák megépítéséhez. A terület alkalmas arra is, hogy kézilabdázzanak vagy akár teniszezzenek rajta.

 pitypang óvoda ovifoci program műfüves pályaátadója (Fotó: Keresztesi Balázs)

Övék a pálya! (Fotó: Keresztesi Balázs)

A héten a Mocorgó és az Eszterlánc bővült focipályával, majd decemberben a Zöld Liget és a Kerekerdő is csatlakozik a pályában részesülők táborához. De nem csak az ovisok sportolhatnak jobb körülmények között, a Vajk-sziget Általános Iskola műfüves pályáját is felújították, ráadásul udvari játékokkal is bővült a készlet.

Az Aranycsapat legendája találta ki

Az ovifoci megálmodója, majd életre hívója Buzánszky Jenő, az Aranycsapat játékosa volt, aki 1925-ben született és 2015-ben hunyt el. A nemzet sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott labdarúgó a legendás, világverő csapat jobbhátvédje volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.