EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XVIII.kerület

Sorra nyílnak a pályák a kicsiknek

Tizenegy minifutballpályát kapnak a kerületi óvodák és bölcsődék. Ősszel sorra adták át a pályákat az intézményekben az Ovi-Foci Alapítvány és az önkormányzat támogatásának köszönhetően, ami azon túl, hogy focizni lehet rajtuk, a gyerekeknek egy újabb szabadtéri, mozgásra alkalmas területet jelent.

November 7-én először a Pitypang óvodában, majd a Vackorban is felavatták a pályát. Ezt újabbak követték, és december 7-ig összesen tíz intézmény bővül műfüves pályával.


– A cél alapvetően az, hogy az óvodapedagógusok megismertessék a gyerekekkel a labdarúgás alapjait, és megszerettessék velük ezt a játékot – mondta Lévai István Zoltán, a kerületi sportéletért is felelős alpolgármester. A műfüves minifocipályák egyenként tízmillió forintba kerültek. Ebből valamivel több, mint hétmillió forint támogatást az Ovi-Foci Alapítvány adott, az önkormányzat pedig közel hárommillióval járult hozzá a pályák megépítéséhez. A terület alkalmas arra is, hogy kézilabdázzanak vagy akár teniszezzenek rajta.

 pitypang óvoda ovifoci program műfüves pályaátadója (Fotó: Keresztesi Balázs)

Övék a pálya! (Fotó: Keresztesi Balázs)

A héten a Mocorgó és az Eszterlánc bővült focipályával, majd decemberben a Zöld Liget és a Kerekerdő is csatlakozik a pályában részesülők táborához. De nem csak az ovisok sportolhatnak jobb körülmények között, a Vajk-sziget Általános Iskola műfüves pályáját is felújították, ráadásul udvari játékokkal is bővült a készlet.

Az Aranycsapat legendája találta ki

Az ovifoci megálmodója, majd életre hívója Buzánszky Jenő, az Aranycsapat játékosa volt, aki 1925-ben született és 2015-ben hunyt el. A nemzet sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott labdarúgó a legendás, világverő csapat jobbhátvédje volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.