EUR: 311,39 Ft
CHF: 265,80 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Tech

Spanyol egyetemi tananyag a magyar szoftver

Magyar szoftver alapján tanulják a jövőben az épületinformációs modellezést (BIM) a Navarrai Egyetem építészhallgatói az intézmény és a magyar Graphisoft szoftverfejlesztő cég között született együttműködési megállapodásnak köszönhetően – jelentették be Madridban a spanyol építészkamara rendezvényén, ahol a magyar sport-infrastrukturális fejlesztéseket mutatták be. 

– A spanyol katolikus magánegyetemen kötelező tananyag lesz az Archicad építészeti tervezőszoftver – mondta el az MTI-nek Reicher Péter, a Graphisoft magyarországi vezetője. – A BIM-technológiát lehetővé tévő Archicad terméket 32 éve fejlesztették ki, és a világ egyik első modellalapú építészeti tervezőszoftvereként forradalmasította az iparágat.


szoftver

A bemutatott magyar sportberuházások mindegyikét ennek a szoftvernek a segítségével modellezték a tervezők

Mára a világ 108 országban használják és számtalan egyetemen oktatják – részletezte a szakember, hozzátéve, ez a spanyol egyetem az első, ahol kötelező tárgy lett a szoftverjük. Reicher Péter az eseményen részt vevő spanyol építészeknek arról is beszélt, hogy a bemutatott magyar sportberuházások mindegyikét ennek a szoftvernek a segítségével modellezték tervezőik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat az ellene felhozott amerikai és brit vádak semlegesítésére, miszerint az orosz titkosszolgálatoknak módjában áll a felhasználók utáni kémkedésre felhasználni vírusvédő alkalmazásának adatforgalmát.

 • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.

 • Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

  Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

  Azóta, hogy a Google szerdán bejelentette, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását, a legkeresettebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama szinte töretlenül gyengül.