EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Tech

Spanyol egyetemi tananyag a magyar szoftver

Magyar szoftver alapján tanulják a jövőben az épületinformációs modellezést (BIM) a Navarrai Egyetem építészhallgatói az intézmény és a magyar Graphisoft szoftverfejlesztő cég között született együttműködési megállapodásnak köszönhetően – jelentették be Madridban a spanyol építészkamara rendezvényén, ahol a magyar sport-infrastrukturális fejlesztéseket mutatták be. 

– A spanyol katolikus magánegyetemen kötelező tananyag lesz az Archicad építészeti tervezőszoftver – mondta el az MTI-nek Reicher Péter, a Graphisoft magyarországi vezetője. – A BIM-technológiát lehetővé tévő Archicad terméket 32 éve fejlesztették ki, és a világ egyik első modellalapú építészeti tervezőszoftvereként forradalmasította az iparágat.


szoftver

A bemutatott magyar sportberuházások mindegyikét ennek a szoftvernek a segítségével modellezték a tervezők

Mára a világ 108 országban használják és számtalan egyetemen oktatják – részletezte a szakember, hozzátéve, ez a spanyol egyetem az első, ahol kötelező tárgy lett a szoftverjük. Reicher Péter az eseményen részt vevő spanyol építészeknek arról is beszélt, hogy a bemutatott magyar sportberuházások mindegyikét ennek a szoftvernek a segítségével modellezték tervezőik.

Kapcsolódó Cikkek