2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb Salgótarján

Sportszerekkel támogatják a nógrádi iskolákat

A napokban két iskolába is eszközcsomagokat közvetített ki a Salgótarjáni Atlétikai Club. „A Sport Legyen a Tied!” program keretében a Madách Imre Gimnázium és a Mocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézménye is értékes szerekkel gyarapodott.

Amint az a sportegyesület honlapján közzétett összefoglalóból kiderül: a SAC az év elején kapott lehetőséget arra, hogy egy általános és egy középiskolába is értékes sportszereket juttathasson el. Ennek feltétele az volt, hogy az általános iskola három éven keresztül működtessen egy legalább 15 fős alsós csoportot, heti egyszer egyórás edzéssel. Az általános iskolai csomag közel félmillió forint értékű, tartalmaz többek között stopperórákat, rajttámlákat, sportlétrát, gátakat, ugróköteleket, hulahoppkarikákat, bójákat, mérőszalagokat, szivacsgerelyeket, medicinlabdákat és kislabdákat is. Karancsalján nagy örömmel fogadták a szereket, hiszen felszereltségük eddig elég hiányos volt. A megyében először tehát itt indulhat el Kölyök atlétikai program, a SAC minden szakmai segítséget megad a csoportnak, illetve vállalja a versenyeztetéssel járó költségeket is. Remélhetőleg hamarosan szép eredményekről számolhatunk be a Karancs völgyéből is.


Sportszerek érkeztek az iskolákba (Fotó: Bakos László | Nógrád Sportja)

A gyerekek már kipróbálták az új sporteszközöket (Fotó: Bakos László | Nógrád Sportja)

Mintegy bónuszként egy középiskolát is támogat a program. A több mint hétszázötvenezer forintos csomagban a fentieken kívül például egy magasugró-leérkező és annak tartozékai is megtalálhatók. A Madáchból évek óta kiváló sprinterek és magasugrók kerülnek ki, a sportszerek segítségével remélhetőleg egyre többen kötelezik el magukat az atlétika mellett. A program keretében eljuttatott szereket egy sportág-népszerűsítő rendezvényen mutatják be a diákoknak, november 28-án.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.