EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,56 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb Salgótarján

Sportszerekkel támogatják a nógrádi iskolákat

A napokban két iskolába is eszközcsomagokat közvetített ki a Salgótarjáni Atlétikai Club. „A Sport Legyen a Tied!” program keretében a Madách Imre Gimnázium és a Mocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézménye is értékes szerekkel gyarapodott.

Amint az a sportegyesület honlapján közzétett összefoglalóból kiderül: a SAC az év elején kapott lehetőséget arra, hogy egy általános és egy középiskolába is értékes sportszereket juttathasson el. Ennek feltétele az volt, hogy az általános iskola három éven keresztül működtessen egy legalább 15 fős alsós csoportot, heti egyszer egyórás edzéssel. Az általános iskolai csomag közel félmillió forint értékű, tartalmaz többek között stopperórákat, rajttámlákat, sportlétrát, gátakat, ugróköteleket, hulahoppkarikákat, bójákat, mérőszalagokat, szivacsgerelyeket, medicinlabdákat és kislabdákat is. Karancsalján nagy örömmel fogadták a szereket, hiszen felszereltségük eddig elég hiányos volt. A megyében először tehát itt indulhat el Kölyök atlétikai program, a SAC minden szakmai segítséget megad a csoportnak, illetve vállalja a versenyeztetéssel járó költségeket is. Remélhetőleg hamarosan szép eredményekről számolhatunk be a Karancs völgyéből is.

Sportszerek érkeztek az iskolákba (Fotó: Bakos László | Nógrád Sportja)

A gyerekek már kipróbálták az új sporteszközöket (Fotó: Bakos László | Nógrád Sportja)

Mintegy bónuszként egy középiskolát is támogat a program. A több mint hétszázötvenezer forintos csomagban a fentieken kívül például egy magasugró-leérkező és annak tartozékai is megtalálhatók. A Madáchból évek óta kiváló sprinterek és magasugrók kerülnek ki, a sportszerek segítségével remélhetőleg egyre többen kötelezik el magukat az atlétika mellett. A program keretében eljuttatott szereket egy sportág-népszerűsítő rendezvényen mutatják be a diákoknak, november 28-án.

Kapcsolódó Cikkek