2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Aktuális IX.kerület

Szabadkai út: kéjsikátor a Ferencváros szélén

Budapest, te csodás! A magyarok büszkék fővárosukra, a látogatók pedig el vannak tőle ájulva. Ez Budapest egyik arca. A napfényes. De a városnak vannak sötét arcai is: bűnözés, drog, prostitúció, nyomor. A Lokál megmutatja ezeket a helyeket. A Szabadkai úton jártunk.

Akadnak Budapesten olyan „mediterrán” részek, ahol a zimankó sem akadályozza meg a forróvérű hölgyeket, hogy farvillantó nadrágban, magasra polcolt dekoltázzsal csábítsák alkalmi szexre az autóval érkezőket. Mivel a hazai szabályozás kezdeti, ködös és nem végrehajtható, a prostitúció utat tör magának a szabályok útvesztőjében. A IX. kerületi 400 méteres Szabadkai utat is csak „kvázi” türelmi zónaként emlegetik.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Az utcát romos ipari épületek és szeméttelepre hajazó üres placc szegélyezi. A jó időben öt-, hűvösebb időben nyolc-tíz méterenként várakozó kéjiparosok a környezethez igazítottan alacsony árakért kényeztetnek bárkit.

Kurvák, prostituáltak a Szabadkai úton. 2016.11.18 Fotó- Csudai Sándor (5)

– Francia 3, szex 4, komplett 5 – sorolják olyan természetességgel, mintha valamiféle árkartell is fennállna a szolgáltatók között. Igaz, volt, aki „akciósan” már kétezerért is vállalt volna egy kis kényeztetést. Némi nézelődés után az is kiderül: akadnak, akik „egy cégben” működnek, legalábbis ugyanaz az Opel áll meg két-három lány mellett is, hogy begyűjtse a bevételt. Ez persze már illegális, ellentétben a fizetés után az utca túloldalán letudott bozótrandikkal.


Kurvák, prostituáltak a Szabadkai úton. 2016.11.18 Fotó- Csudai Sándor (4)

– Itt minden lánytól kérik az orvosi igazolást a rendőrök, de így legalább hagynak minket békében dolgozni – árulja el „Zsófi”, aki azt is elmondja, hogy már 12 éve űzi a szakmát, megfordult ennél jobb helyeken, ahol jobban is díjazták tehetségét. – Beleragadtam a szakmába, de nem szégyellem. Inkább ez, mint a kukatúrás…

Nos, az látszik, hogy a zsaruk kontroll alatt tartják a környéket, ottjártunk néhány órás időtartama alatt több járőrautó is áthajtott az utcán.

Kurvák, prostituáltak a Szabadkai úton. 2016.11.18 Fotó- Csudai Sándor (1)

– Ez egyfajta türelmi zóna. Itt hagynak minket – ismétli beszélgetőpartnerünk, miután visszatér egy nagyjából nyolc és fél perces „munkából”. A strichelést másutt is megtűrik ugyan a rend őrei, de ott a „fuvarban” lévőkre időnként rávillan a kék fény, amelyet tücskök helyett cipzárak villámgyors cirpelése követ. Itt nem.

– Á, a másik oldalra sosem jönnek be – teszi hozzá a lány. És ez látszik is. A túloldali placcon szinte használt óvszerekből álló szőnyeg fogadja a gyalog érkezőt. Persze ki érkezik ide gyalog?! Csak egy-egy autó gurul be a ritkás bokrok közé, hogy némi ütemes lengéscsillapító-teszt után ki is hajtson a villámrandik Mekkájából.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Sorozatunkban eddig olyan helyeket mutattunk be, amelyek kiverték a biztosítékot a közelebbi és távolabbi környék lakóinál, de a Szabadkai út ellen igazából senki sem ágál. Itt a szexipar megtalálta magának a kiskaput, szolgáltatók és érdeklődők békésen találnak egymásra a szutyok közepén. Ez csak egy jelenség, ami a legősibb mesterség túlélési képességét bizonyítja. Talán csak azokat a kisgyermekes anyukákat zavarhatja, akik miközben bekötik gyermeküket a gyerekülésbe a főút másik oldalán lévő áruház parkolójában, kénytelenek válaszolni az ovis kérdésére: „Anyu, az a néni miért álldogál ott bugyiban? Hideg van, meg fog fázni…”

Kapcsolódó Cikkek

 • Így gúnyolták Alföldit a Jobbik képviselői

  Így gúnyolták Alföldit a Jobbik képviselői

  Bár manapság a Jobbik részéről az hangzik el, hogy Alföldi Róbert „egyenesen feltétele egy normális országnak”, korábban több jobbikos politikus is visszatérően gyalázta Alföldit.

 • Európának nincs vesztegetni való ideje a migráció kérdésében

  Európának nincs vesztegetni való ideje a migráció kérdésében

  Európának nincs több vesztegetni való ideje, hogy megoldja a migráció okozta válság kérdését, a megoldást a lehető leggyorsabban el kell érni – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben, az uniós állam- illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozásának megkezdését követően tartott sajtótájékoztatóján.

 • Orbán Viktor: Nagy a felháborodás Brüsszelben – Videó!

  Orbán Viktor: Nagy a felháborodás Brüsszelben – Videó!

  Véget ért a visegrádi négy ország miniszterelnökeinek megbeszélése. Egy fontos téma  is terítékre került, amely a miniszterelnök szerint a Facebookra vonatkozik – derült ki Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött videójából.