EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Aktuális IX.kerület

Szabadkai út: kéjsikátor a Ferencváros szélén

Budapest, te csodás! A magyarok büszkék fővárosukra, a látogatók pedig el vannak tőle ájulva. Ez Budapest egyik arca. A napfényes. De a városnak vannak sötét arcai is: bűnözés, drog, prostitúció, nyomor. A Lokál megmutatja ezeket a helyeket. A Szabadkai úton jártunk.

Akadnak Budapesten olyan „mediterrán” részek, ahol a zimankó sem akadályozza meg a forróvérű hölgyeket, hogy farvillantó nadrágban, magasra polcolt dekoltázzsal csábítsák alkalmi szexre az autóval érkezőket. Mivel a hazai szabályozás kezdeti, ködös és nem végrehajtható, a prostitúció utat tör magának a szabályok útvesztőjében. A IX. kerületi 400 méteres Szabadkai utat is csak „kvázi” türelmi zónaként emlegetik.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Az utcát romos ipari épületek és szeméttelepre hajazó üres placc szegélyezi. A jó időben öt-, hűvösebb időben nyolc-tíz méterenként várakozó kéjiparosok a környezethez igazítottan alacsony árakért kényeztetnek bárkit.

Kurvák, prostituáltak a Szabadkai úton. 2016.11.18 Fotó- Csudai Sándor (5)

– Francia 3, szex 4, komplett 5 – sorolják olyan természetességgel, mintha valamiféle árkartell is fennállna a szolgáltatók között. Igaz, volt, aki „akciósan” már kétezerért is vállalt volna egy kis kényeztetést. Némi nézelődés után az is kiderül: akadnak, akik „egy cégben” működnek, legalábbis ugyanaz az Opel áll meg két-három lány mellett is, hogy begyűjtse a bevételt. Ez persze már illegális, ellentétben a fizetés után az utca túloldalán letudott bozótrandikkal.


Kurvák, prostituáltak a Szabadkai úton. 2016.11.18 Fotó- Csudai Sándor (4)

– Itt minden lánytól kérik az orvosi igazolást a rendőrök, de így legalább hagynak minket békében dolgozni – árulja el „Zsófi”, aki azt is elmondja, hogy már 12 éve űzi a szakmát, megfordult ennél jobb helyeken, ahol jobban is díjazták tehetségét. – Beleragadtam a szakmába, de nem szégyellem. Inkább ez, mint a kukatúrás…

Nos, az látszik, hogy a zsaruk kontroll alatt tartják a környéket, ottjártunk néhány órás időtartama alatt több járőrautó is áthajtott az utcán.

Kurvák, prostituáltak a Szabadkai úton. 2016.11.18 Fotó- Csudai Sándor (1)

– Ez egyfajta türelmi zóna. Itt hagynak minket – ismétli beszélgetőpartnerünk, miután visszatér egy nagyjából nyolc és fél perces „munkából”. A strichelést másutt is megtűrik ugyan a rend őrei, de ott a „fuvarban” lévőkre időnként rávillan a kék fény, amelyet tücskök helyett cipzárak villámgyors cirpelése követ. Itt nem.

– Á, a másik oldalra sosem jönnek be – teszi hozzá a lány. És ez látszik is. A túloldali placcon szinte használt óvszerekből álló szőnyeg fogadja a gyalog érkezőt. Persze ki érkezik ide gyalog?! Csak egy-egy autó gurul be a ritkás bokrok közé, hogy némi ütemes lengéscsillapító-teszt után ki is hajtson a villámrandik Mekkájából.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Sorozatunkban eddig olyan helyeket mutattunk be, amelyek kiverték a biztosítékot a közelebbi és távolabbi környék lakóinál, de a Szabadkai út ellen igazából senki sem ágál. Itt a szexipar megtalálta magának a kiskaput, szolgáltatók és érdeklődők békésen találnak egymásra a szutyok közepén. Ez csak egy jelenség, ami a legősibb mesterség túlélési képességét bizonyítja. Talán csak azokat a kisgyermekes anyukákat zavarhatja, akik miközben bekötik gyermeküket a gyerekülésbe a főút másik oldalán lévő áruház parkolójában, kénytelenek válaszolni az ovis kérdésére: „Anyu, az a néni miért álldogál ott bugyiban? Hideg van, meg fog fázni…”

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.