2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Székesfehérvár

Szeretik a fehérvári színészeket

A Veszprém Megyei Amatőr Színjátszók Egyesülete és az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ idén már tizenharmadik alkalommal szervezte meg az Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztivált.

A legjobb színészi alakításért járó díjat és a közönségdíjat is egy fehérvári amatőr színjátszó, Törsök Márta kapta.  A művész pár nappal korábban a fehérvári Paál István Fesztiválon a legjobb női alakításért járó díjat a Szabad Színház előadásában bemutatott, Jannisz Ritszosz által írt Holdfényszonáta című művel érdemelte ki.


Udvaros György

Udvaros Györgyöt választották a legjobb férfiszereplőnek fotók:SF

A fehérvári rendezvényen a társulat első helyezést ért el Fél élet című darabjával, színészük pedig, Udvaros György a legjobb férfi szereplőként nyert különdíjat. A zsűriben az idén Börcsök Enikő, Adorján Viktor és Matuz János foglalt helyet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.