EUR: 309,01 Ft
CHF: 284,99 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb Zalaegerszeg

Szigorítás a zalai bölcsikben, óvodákban

Prenner Zsuzsa, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője egy jogszabályra hivatkozva a szülök kifejezett kérésére, természetesen a gyermekek érdekében, szigorított egészségügyi szabályokat vezetett be a zalai intézményekben.

Az őszi időjárás óhatatlanul vonzza a köhögést, náthát, lázat, amelynek az éretlen immunitással rendelkező piciny szervezet áldozatául eshet. A szülők néha nem tudják érdemben eldönteni, fogzást, vagy komoly bakteriális, esetleg vírusos tünetet észlelnek gyermekükön.

életkép Fotó Inhof András

Betegen ne… Fotó Inhof András

Gyakran előfordul, hogy az otthon kikúrált csemete visszaérkezvén a zárt közösségbe visszafertőződik. Ezt elkerülendő a jövőben a bölcsődék és óvodák a szülőt értesítve kérhetik, hogy az orrváladékozást produkáló kicsiket, illetve a 37,5-nél magasabb lázzal érkezőket a többiek érdekében ne hozzák közösségbe a szülök.

A legyengült szervezetnek az intézményvezető szerint nem zajos közösségre, hanem nyugodt légkörre, pár napos, akár egyhetes békére, személyes közelségre, gyógyulásra van szüksége. Sokan alig gyógyultan már hozzák a csöppségeket, akkor is, amikor még nem teljesen egészségesek.

Természetesen  az orvosi igazolás, véleményezés dönt. Eddig a házirendi szabályok, most már a 15/98-as rendelet, azaz jogszabály is kimondja, hogy fertőző beteg gyermek nem gondozható intézményben, sem óvodában, sem bölcsődében! Mostantól a kisgyermeknevelőnek, ha azt tapasztalja, hogy nincs jól a gyermek, joga és kötelessége is, hogy a betegen bevitt gyermekeket, akik veszélyeztetik társaikat, ne vegye át a szülőktől.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.