2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Miskolc

Szilveszterkor Miskolcon játszanak a Betyárok

A május közepén zajló Nagy-Szin-Pad! televíziós vetélkedőt – „tehetségmutatót” – a Miskolcról indult, kezdeti sikereit itt megalapozó banda, a Bohemian Betyars nyerte.

Palágyi Máté, a zenekar hegedűse így emlékszik vissza a történtekre: „Mi már harmadik éve próbálkoztunk, és nagyon örültünk, hogy idén végre bejutottunk és nyertünk. Kaptunk klipet, nagyszínpadi fellépési lehetőségeket nagy fesztiválokon – Volt, Strand, Sziget –, külföldi fellépési lehetőséget egy holland showcase fesztiválra, az Eurosonicra, ahol 2017 januárjában mi képviselhetjük Magyarországot, ami talán az egyik legjobb lehetőségünk.


Fantasztikus koncertet nyomtak a Szigeten a miskolci Betyárok - fotó: Lokál

Fantasztikus koncertet nyomtak a Szigeten a miskolci Betyárok

Első körben a zsűri pontszámai alapján negyedik helyen végeztünk, aztán indult a közönségszavazás, online oldalakon és személyesen is igyekeztünk mindenkit elérni, mozgósítani. Amikor kiderült, hogy benne vagyunk a legjobb háromban, egy hetünk volt arra, hogy elérjünk mindenkit a rajongótáborunkból. Azon a héten nem is nagyon aludtunk, mert folyamatosan azon agyaltunk, hogy tudnánk minden egyes emberhez eljutni.”

A csapat jelenleg új lemezének felvételeire készül, december 1-jén vonulnak majd stúdióba, és februárban jelenik meg az anyag, amelyhez Budapesten egy lemezbemutató koncert is tartozik, de tavasszal megint Miskolcra látogatnak, hogy a Helynekem falait ismét megrengessék. A srácok márciusban már Európában kalandoznak majd, egy egy hónapos turnét fognak lebonyolítani.


Lendületben a Bohemian Betyars - fotó: Lokál

Lendületben a Bohemian Betyars

Jelenleg két videoklip elkészítése is folyamatban van – az egyik a nyeremény –, az elsőt november közepétől lehet megtekinteni, ezt a Csavargó című dalhoz forgatták. A másik, amely egy teljesen új dalra készül, februárban, a lemezmegjelenés előtt kerül a közönség elé.

A brigád a második fél évben ellátogatott külföldi fesztiválokra is, Angliában és Hollandiában léptek fel. Máté elmondása szerint a hollandiai szereplés rendkívül jól sikerült, egyrészt telt ház volt, másrészt ez volt az első alkalom, hogy az ottani közönség már direkt a miskolciak fellépésére ment ki.

A Betyárok tavasszal léptek fel utoljára Miskolcon, így a szilveszteri városi rendezvényen egy „kihegyezett” koncertjüket lehet majd megtekinteni, ahol a Kowalsky meg a Vega szerepel még a programban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.