EUR: 311,70 Ft
CHF: 260,93 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Miskolc

Szilveszterkor Miskolcon játszanak a Betyárok

A május közepén zajló Nagy-Szin-Pad! televíziós vetélkedőt – „tehetségmutatót” – a Miskolcról indult, kezdeti sikereit itt megalapozó banda, a Bohemian Betyars nyerte.

Palágyi Máté, a zenekar hegedűse így emlékszik vissza a történtekre: „Mi már harmadik éve próbálkoztunk, és nagyon örültünk, hogy idén végre bejutottunk és nyertünk. Kaptunk klipet, nagyszínpadi fellépési lehetőségeket nagy fesztiválokon – Volt, Strand, Sziget –, külföldi fellépési lehetőséget egy holland showcase fesztiválra, az Eurosonicra, ahol 2017 januárjában mi képviselhetjük Magyarországot, ami talán az egyik legjobb lehetőségünk.


Fantasztikus koncertet nyomtak a Szigeten a miskolci Betyárok - fotó: Lokál

Fantasztikus koncertet nyomtak a Szigeten a miskolci Betyárok

Első körben a zsűri pontszámai alapján negyedik helyen végeztünk, aztán indult a közönségszavazás, online oldalakon és személyesen is igyekeztünk mindenkit elérni, mozgósítani. Amikor kiderült, hogy benne vagyunk a legjobb háromban, egy hetünk volt arra, hogy elérjünk mindenkit a rajongótáborunkból. Azon a héten nem is nagyon aludtunk, mert folyamatosan azon agyaltunk, hogy tudnánk minden egyes emberhez eljutni.”

A csapat jelenleg új lemezének felvételeire készül, december 1-jén vonulnak majd stúdióba, és februárban jelenik meg az anyag, amelyhez Budapesten egy lemezbemutató koncert is tartozik, de tavasszal megint Miskolcra látogatnak, hogy a Helynekem falait ismét megrengessék. A srácok márciusban már Európában kalandoznak majd, egy egy hónapos turnét fognak lebonyolítani.


Lendületben a Bohemian Betyars - fotó: Lokál

Lendületben a Bohemian Betyars

Jelenleg két videoklip elkészítése is folyamatban van – az egyik a nyeremény –, az elsőt november közepétől lehet megtekinteni, ezt a Csavargó című dalhoz forgatták. A másik, amely egy teljesen új dalra készül, februárban, a lemezmegjelenés előtt kerül a közönség elé.

A brigád a második fél évben ellátogatott külföldi fesztiválokra is, Angliában és Hollandiában léptek fel. Máté elmondása szerint a hollandiai szereplés rendkívül jól sikerült, egyrészt telt ház volt, másrészt ez volt az első alkalom, hogy az ottani közönség már direkt a miskolciak fellépésére ment ki.

A Betyárok tavasszal léptek fel utoljára Miskolcon, így a szilveszteri városi rendezvényen egy „kihegyezett” koncertjüket lehet majd megtekinteni, ahol a Kowalsky meg a Vega szerepel még a programban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.