EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Miskolc

Szilveszterkor Miskolcon játszanak a Betyárok

A május közepén zajló Nagy-Szin-Pad! televíziós vetélkedőt – „tehetségmutatót” – a Miskolcról indult, kezdeti sikereit itt megalapozó banda, a Bohemian Betyars nyerte.

Palágyi Máté, a zenekar hegedűse így emlékszik vissza a történtekre: „Mi már harmadik éve próbálkoztunk, és nagyon örültünk, hogy idén végre bejutottunk és nyertünk. Kaptunk klipet, nagyszínpadi fellépési lehetőségeket nagy fesztiválokon – Volt, Strand, Sziget –, külföldi fellépési lehetőséget egy holland showcase fesztiválra, az Eurosonicra, ahol 2017 januárjában mi képviselhetjük Magyarországot, ami talán az egyik legjobb lehetőségünk.


Fantasztikus koncertet nyomtak a Szigeten a miskolci Betyárok - fotó: Lokál

Fantasztikus koncertet nyomtak a Szigeten a miskolci Betyárok

Első körben a zsűri pontszámai alapján negyedik helyen végeztünk, aztán indult a közönségszavazás, online oldalakon és személyesen is igyekeztünk mindenkit elérni, mozgósítani. Amikor kiderült, hogy benne vagyunk a legjobb háromban, egy hetünk volt arra, hogy elérjünk mindenkit a rajongótáborunkból. Azon a héten nem is nagyon aludtunk, mert folyamatosan azon agyaltunk, hogy tudnánk minden egyes emberhez eljutni.”

A csapat jelenleg új lemezének felvételeire készül, december 1-jén vonulnak majd stúdióba, és februárban jelenik meg az anyag, amelyhez Budapesten egy lemezbemutató koncert is tartozik, de tavasszal megint Miskolcra látogatnak, hogy a Helynekem falait ismét megrengessék. A srácok márciusban már Európában kalandoznak majd, egy egy hónapos turnét fognak lebonyolítani.


Lendületben a Bohemian Betyars - fotó: Lokál

Lendületben a Bohemian Betyars

Jelenleg két videoklip elkészítése is folyamatban van – az egyik a nyeremény –, az elsőt november közepétől lehet megtekinteni, ezt a Csavargó című dalhoz forgatták. A másik, amely egy teljesen új dalra készül, februárban, a lemezmegjelenés előtt kerül a közönség elé.

A brigád a második fél évben ellátogatott külföldi fesztiválokra is, Angliában és Hollandiában léptek fel. Máté elmondása szerint a hollandiai szereplés rendkívül jól sikerült, egyrészt telt ház volt, másrészt ez volt az első alkalom, hogy az ottani közönség már direkt a miskolciak fellépésére ment ki.

A Betyárok tavasszal léptek fel utoljára Miskolcon, így a szilveszteri városi rendezvényen egy „kihegyezett” koncertjüket lehet majd megtekinteni, ahol a Kowalsky meg a Vega szerepel még a programban.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.