2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Külföld

Több tucatnyi civil halt meg Aleppónak a lázadók kezén lévő részében

Legalább 32 civil halt meg csütörtökön az észak-szíriai Aleppónak a lázadók kezén lévő részében a kormányhadsereg légi és tüzérségi bombázásaitól, az áldozatok között van öt gyerek is – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) civil aktivistahálózat. Az amerikai erők közölték: Észak-Szíriában meghalt a különleges erők egyik katonája.

Rámi Abderrahmán, az angliai székhelyű OSDH vezetője azt mondta: a bombázások áldozatainak száma több is lehet, mert sokan vannak még a romok alatt. Azóta, hogy a szíriai kormányerők november 15-étől kezdődően hevesebben ostromolják a lázadók kezén lévő kelet-aleppói városrészeket, 188 civil halt meg, köztük 27 gyerek.


Körülbelül 250 ezer civil él Kelet-Aleppóban.

A Közel-Keletért felelős amerikai katonai parancsnokság (Centcom) bejelentette, hogy egy amerikai katona olyan súlyos sebesüléseket szerzett egy házi készítésű pokolgép felrobbanásától, hogy később belehalt ezekbe. A nevét nem közölték.

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni nemzetközi koalíció részeként az amerikai különleges erők körülbelül 300 katonája tartózkodik Szíriában, és támogatja az IÁ elleni helyi erőket.

Kapcsolódó Cikkek