EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Debrecen

Szorosabbra fűzött nemzetközi kapcsolatok

Egy nap a diplomácia jegyében – akár ezzel is összefoglalhatnánk azt a találkozót, amelyen a finn és az ír nagykövet, valamint Ungvár polgármestere találkozott Papp László polgármesterrel.

A polgármester a finn nagykövettel, Petri Tuomi-Nikulával áttekintette Debrecen és finn testvérvárosa, Jyväskylä kapcsolatait. Papp László bemutatta az Új Főnix Tervet, elsősorban annak gazdasági és kulturális fejlesztéseit. A megbeszélés kiterjedt arra is, hogy 2017-ben lesz az ezeréves finn nemzet önálló államiságának 100. évfordulója. A felek megállapodtak, hogy jövőre Debrecenben is megemlékeznek a centenáriumról, amelynek tiszteletére több programot szerveznek.


A polgármester találkozott a kárpátaljai Ungvár polgármesterével is. Bohdan Andrijiv ezzel viszonozta a debreceni delegáció korábbi látogatását. Rövid városnézést követően a felek egyeztettek a november 25-én aláírandó együttműködési megállapodás részleteiről. A tervek szerint a két város szorosabbra fűzi kapcsolatát a gazdaság, a kultúra, az oktatási és a turisztika területén.

A továbbiakban gazdasági és kulturális együttműködésről tárgyalt Papp László az ír nagykövettel, Pat Kellyvel. A tárgyalás során szó esett arról, hogy az EDC Debrecen Gazdaságfejlesztési Központ és az Irish Hungarian Business Circle az intenzívebb együttműködés érdekében felveszi egymással a kapcsolatot, illetve a repülőtéri járatfejlesztések kapcsán tárgyalásokat folytattak a turisztikai együttműködésről is.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.