2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Extra Érd

Tanárok és tanítványok a pódiumon

Idén is változatos műsorral készültek a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai hagyományos őszi koncertjükre. A tanári hangversenynek ezúttal is a Szepes Gyula Művelődési Központ adott otthont.

A hangversenyen a zenetörténet különböző stíluskorszakaiból és a zene különféle műfajaiból válogatott művek hangzottak el. A klasszikus zenei repertoár mellett felcsendültek operettdallamok, valamint jazzművek is. Tíz pedagógus vállalta a szereplést az őszi művésztanárkoncerten.


2. Klarinéton Rácz Balázs játszott

Klarinéton Rácz Balázs játszott

A Szepes Gyula Művelődési Központban főként kamaradarabokat hallhatott a közönség, amelyek többek között fuvolán, harsonán, klarinéton és zongorán csendültek fel, és ének is színesítette a műsort.

3. Szóka Júlia művésztanár mellett a tanítvány, Boda Gábriel Fotók: Preiszler János

Szóka Júlia művésztanár mellett a tanítvány, Boda Gábriel
Fotók: Preiszler János

Ahogy a korábbi, úgy az idei koncertnek sem volt konkrét tematikája, a pedagógusok szabadon válogattak a hazai és külföldi szerzők műveiből. Ezúttal Fürstenau, Jacobi Viktor, Tagliaferri, Scott Joplin, Verdi, Korszakov, Liszt Ferenc és Kovács Béla alkotásaiból csendültek fel a dallamok. Fuvolán Vida Orsolya, Schnaider Orsolya, Petrus-Bölöni Júlia, harsonán Zwickl Ágoston, klarinéton Rácz Balázs játszott.


A zongoránál Rostás Zoltán

A zongoránál Rostás Zoltán

Zongorán Berg Andrea, Módra Elvira, Németh Ferenc, Rostás Zoltán kísért. Énekkel Szóka Júlia és Boda Gábriel lépett fel.

A fuvolajáték szépségeit Petrus-Bölöni Júlia mutatta be

A fuvolajáték szépségeit Petrus-Bölöni Júlia mutatta be

– Mióta a zeneiskola működik, tanárai is rendszeresen hangversenyeznek, hiszen egyrészt példát mutatnak növendékeiknek, másrészt nekik is szükségük van a megmutatkozásra, a közönség visszajelzésére, hogy a hivatásuk magaslatán állnak-e – mondta Stiblo Anna, az intézmény igazgatója, hozzátéve, hogy immár sokéves gyakorlat iskolájukban, hogy hangversenybérletbe rendezik a Lukin éves koncertjeit, amely hat-hét jelentős eseményt foglal magában. A művészpedagógusok tavaszi és őszi műsorai, a karácsonyi hangversenyek és a kiemelkedő növendékek koncertjei is bekerülnek ebbe a csokorba. Egyébként a pedagógusok egy része zenekarban is játszik, így nekik iskolán kívül is vannak fellépéseik, ők tehát rendszeresen kapcsolatban vannak a közönséggel. Ugyanakkor a ritkábban színpadra álló tanároknak is fontos, hogy a komoly darabokat magas színvonalon adhassák elő növendékeiknek.

5. Tanár és tanítvány: Vida Orsolya és Schnaider Orsolya

Tanár és tanítvány: Vida Orsolya és Schnaider Orsolya

A Lukin pedagógusai legközelebb a karácsonyi hangversenyeken szerepelnek. A hagyományok szerint nemcsak a művelődési házban adnak koncertet, hanem a város valamelyik templomában is felhangzik majd a műsoruk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek