2017. december 10., vasárnap
Judit

Egyéb Veszprém

Terzic: Egymást húzzuk ki a gödörből

A Bajnokok Ligája A-csoportjának listavezetőjét, a bombaformában lévő Paris Saint-Germaint fogadta vasárnap délután a harmadik helyen álló Telekom Veszprém kézilabdacsapata.

A hazai alakulat kulcsembere, Mirsad Terzic a mérkőzés előtt nyilatkozott, és őszintén beszélt együttese eddigi formájáról. A bosnyák légiós elismerte: előfordult, hogy idén nem úgy muzsikált a csapat, ahogyan azt elvárták maguktól, s az sem lepte meg, hogy ezt a szurkolók is észrevették. – A közönségünk véleménye kiemelten fontos számunkra, hiszen voltaképpen értük játszunk minden alkalommal – húzta alá, majd a lehetséges okokról is beszámolt.


Mirsad Terzic (fotó: Zatkalik Dániel)

Mirsad Terzic (fotó: Zatkalik Dániel)

Emlékeztetett, a mostani szezon számos tényezőben eltér a korábbiaktól. Nem voltak felkészülési meccseik, így nem tudtak a szokott módon gyakorolni. – Már augusztusban megkezdtük a magyar bajnokságot annak érdekében, hogy év közben több időnk legyen felkészülni a fontosabb mérkőzéseinkre. Két-három naponta játszottunk, s ebben az időszakban sajnos nem kerültek el minket a sérülések. Emiatt Javier Sabaté edzőnk nem tudott megfelelő módon rotálni, s nem tudtunk elegendő időt együtt készülni. Többször előfordult az is, hogy a húzóembereink csak az utolsó pillanatban tértek vissza a gárdához, s egy edzéssel a hátuk mögött kellett bizonyítaniuk téthelyzetben. A Bajnokok Ligája mezőnye is keményebb, mint tavaly. A csoportunkban négy-öt olyan vetélytársunk is akad, amelyik odaérhet a kölni négyes döntőbe – húzta alá a balátlövő.

– Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz periódust élünk át, de mindenki azon dolgozik, hogy minél hamarabb kihúzzuk egymást a gödörből. Folyamatosan hajtjuk egymást a legjobb teljesítmény érdekében. A hétvégi mérkőzést minden igyekezet ellenére a vendégcsapat nyerte.


Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain 28:29 (14:15)

Kapcsolódó Cikkek