EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Veszprém

Terzic: Egymást húzzuk ki a gödörből

A Bajnokok Ligája A-csoportjának listavezetőjét, a bombaformában lévő Paris Saint-Germaint fogadta vasárnap délután a harmadik helyen álló Telekom Veszprém kézilabdacsapata.

A hazai alakulat kulcsembere, Mirsad Terzic a mérkőzés előtt nyilatkozott, és őszintén beszélt együttese eddigi formájáról. A bosnyák légiós elismerte: előfordult, hogy idén nem úgy muzsikált a csapat, ahogyan azt elvárták maguktól, s az sem lepte meg, hogy ezt a szurkolók is észrevették. – A közönségünk véleménye kiemelten fontos számunkra, hiszen voltaképpen értük játszunk minden alkalommal – húzta alá, majd a lehetséges okokról is beszámolt.


Mirsad Terzic (fotó: Zatkalik Dániel)

Mirsad Terzic (fotó: Zatkalik Dániel)

Emlékeztetett, a mostani szezon számos tényezőben eltér a korábbiaktól. Nem voltak felkészülési meccseik, így nem tudtak a szokott módon gyakorolni. – Már augusztusban megkezdtük a magyar bajnokságot annak érdekében, hogy év közben több időnk legyen felkészülni a fontosabb mérkőzéseinkre. Két-három naponta játszottunk, s ebben az időszakban sajnos nem kerültek el minket a sérülések. Emiatt Javier Sabaté edzőnk nem tudott megfelelő módon rotálni, s nem tudtunk elegendő időt együtt készülni. Többször előfordult az is, hogy a húzóembereink csak az utolsó pillanatban tértek vissza a gárdához, s egy edzéssel a hátuk mögött kellett bizonyítaniuk téthelyzetben. A Bajnokok Ligája mezőnye is keményebb, mint tavaly. A csoportunkban négy-öt olyan vetélytársunk is akad, amelyik odaérhet a kölni négyes döntőbe – húzta alá a balátlövő.

– Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz periódust élünk át, de mindenki azon dolgozik, hogy minél hamarabb kihúzzuk egymást a gödörből. Folyamatosan hajtjuk egymást a legjobb teljesítmény érdekében. A hétvégi mérkőzést minden igyekezet ellenére a vendégcsapat nyerte.


Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain 28:29 (14:15)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.