2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb IX.kerület

Thomas Doll: Mintha nem lehetnénk bajnokok

Már-már a régi idők nagy meccseit idézte a labdarúgó bajnokság rangadója, a Vasas–Ferencváros összecsapás, melyen a zöld-fehérek kapusa két büntetőt is hárított, ám a csapatnak meg kellett elégednie egy ponttal.

A listavezető Vasas albérletben, a Bozsik József Stadionban fogadta a Ferencvárost. A mérkőzésen aztán volt minden, ami egy jó meccshez kell. Büntetők, kiállítások, gólok. Dibusz Dénes, a Fradi kapusa például két büntetőt is védett, a harmadikat már nem tudta.


Budapest, 2016. november 19. A ferencvárosi Dibusz Dénes tizenegyest véd az OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Vasas - Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a kispesti Bozsik József Stadionban 2016. november 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Dibusz Dénes két büntetőt is védett (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

A Fradi kétszer is vezetett, ráadásul a második gólt egy perccel a lefújás előtt szerezte Gera Zoltán, mégsem sikerült nyerni, mert a korábban az Üllői úton is futballozó Ferenczi István kétszer is egyenlíteni tudott.

Budapest, 2016. november 19. A ferencvárosi Gera Zoltán, Pintér Ádám és Nagy Dominik (b-j) az OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Vasas - Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a kispesti Bozsik József Stadionban 2016. november 19-én. A listavezető Vasas FC 2-2-es döntetlent játszott a címvédő Ferencváros csapatával. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Gera Zoltán gólja kevés volt a győzelemhez (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

– Nagyon intenzív mérkőzés volt, jól kezdtük a találkozót, korán gólt szereztünk – mondta a Thomas Doll. – Kevés helyzet alakult ki, mivel mindkét csapat keveset engedett a másiknak, továbbá gond volt, hogy Ramírez kiállítása miatt hosszú ideig emberhátrányban játszottunk – értékelt a Ferencváros vezetőedzője, aki hozzátette, szemrehányást nem tehet a fiúknak, igyekeztek mindent elviselni, még vezettek is 2-1-re.

– Dibusz két büntetőt fogott, de a végén meg lettünk büntetve, amikor kiegyenlített a Vasas. A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít. Mintha nem lehetnénk bajnokok. Nyolcadik vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.