2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Salgótarján

Több ezer köbméter földet mozgatnak meg

Megkezdődtek Salgótarjánban a Kazinczy úti ingatlanok végében bekövetkezett rézsűcsúszás helyreállítási munkálatai.

A helyreállításra az önkormányzat vis maior pályázat keretében 27 millió forint támogatásban részesült, a kivitelezési összköltség 32 millió 350 ezer forint. A munkálatokat év végéig kell befejeznie a kivitelezőnek. A helyreállítás során csatorna és burkolt árok épül. A rézsűcsúszás miatt több ezer köbméter földet kell megmozgatni, a támasztótöltésre 2300 négyzetméternyi geotextília kerül.


A feltöltéshez szükséges földet erdővédelmi szempontok miatt nem lehet helyben kitermelni, ezért azt a város más területéről kell odaszállítani, a Pécskő út igénybevételével. A földszállítás miatt a munkálatok idején a Pécskő úton megnövekedett tehergépkocsi-forgalomra kell számítani. Az esetleges kellemetlenségek miatt az önkormányzat és a kivitelező a lakók megértését és türelmét kéri.

Már zajlanak a munkálatok a Kazinczy úti ingatlanok végében (Fotó: 3100.hu)

Már zajlanak a munkálatok a Kazinczy úti ingatlanok végében (Fotó: 3100.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.