EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Salgótarján

Több ezer köbméter földet mozgatnak meg

Megkezdődtek Salgótarjánban a Kazinczy úti ingatlanok végében bekövetkezett rézsűcsúszás helyreállítási munkálatai.

A helyreállításra az önkormányzat vis maior pályázat keretében 27 millió forint támogatásban részesült, a kivitelezési összköltség 32 millió 350 ezer forint. A munkálatokat év végéig kell befejeznie a kivitelezőnek. A helyreállítás során csatorna és burkolt árok épül. A rézsűcsúszás miatt több ezer köbméter földet kell megmozgatni, a támasztótöltésre 2300 négyzetméternyi geotextília kerül.


A feltöltéshez szükséges földet erdővédelmi szempontok miatt nem lehet helyben kitermelni, ezért azt a város más területéről kell odaszállítani, a Pécskő út igénybevételével. A földszállítás miatt a munkálatok idején a Pécskő úton megnövekedett tehergépkocsi-forgalomra kell számítani. Az esetleges kellemetlenségek miatt az önkormányzat és a kivitelező a lakók megértését és türelmét kéri.

Már zajlanak a munkálatok a Kazinczy úti ingatlanok végében (Fotó: 3100.hu)

Már zajlanak a munkálatok a Kazinczy úti ingatlanok végében (Fotó: 3100.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.