EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Egyéb Salgótarján

Több ezer köbméter földet mozgatnak meg

Megkezdődtek Salgótarjánban a Kazinczy úti ingatlanok végében bekövetkezett rézsűcsúszás helyreállítási munkálatai.

A helyreállításra az önkormányzat vis maior pályázat keretében 27 millió forint támogatásban részesült, a kivitelezési összköltség 32 millió 350 ezer forint. A munkálatokat év végéig kell befejeznie a kivitelezőnek. A helyreállítás során csatorna és burkolt árok épül. A rézsűcsúszás miatt több ezer köbméter földet kell megmozgatni, a támasztótöltésre 2300 négyzetméternyi geotextília kerül.

A feltöltéshez szükséges földet erdővédelmi szempontok miatt nem lehet helyben kitermelni, ezért azt a város más területéről kell odaszállítani, a Pécskő út igénybevételével. A földszállítás miatt a munkálatok idején a Pécskő úton megnövekedett tehergépkocsi-forgalomra kell számítani. Az esetleges kellemetlenségek miatt az önkormányzat és a kivitelező a lakók megértését és türelmét kéri.

Már zajlanak a munkálatok a Kazinczy úti ingatlanok végében (Fotó: 3100.hu)

Már zajlanak a munkálatok a Kazinczy úti ingatlanok végében (Fotó: 3100.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Rendőrkézen a rongálók

    Rendőrkézen a rongálók

    Nem sokáig maradtak inkognitóban azok a bátor és erős fiatalok, akik letörtek egy darabot a szolnoki Kossuth téren álló gördeszkás fiú szobrából.

  • Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    A következő év egyik kulturális szenzációja lesz a Szépművészeti Múzeum átadása, hiszen 2017-ben befejeződik az épület rekonstrukciója. A Liget Budapest Projekt keretében a három évig tartó munkálatok során megújul a II.