EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Több milliót raboltak két turistától a repülőtéren

Kiraboltak két katari turistát a Párizs északi részén található Le Bourget repülőtérről a francia fővárosba vezető autópályán. A támadók legalább 5 millió eurónyi értéktárgyat zsákmányoltak – közölték kedden rendőrségi források.

A két katari állampolgárságú nő hétfő este egy Bentley típusú gépkocsival hajtott a repülőtérről a szállására, amikor két álarcos férfi a gépkocsit megállásra kényszerítette. A hatvan év körüli nőket és sofőrjüket könnygázzal elkábították, majd elraboltak tőlük “mindent, amit a kocsiban találtak: ékszereket, ruhákat, csomagokat, a kár legalább 5 millió euró”.


A Le Bourget és Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtérre vezető autópályákon gyakran történik hasonló jellegű támadás. A támadók a csúcsforgalomi időkben kialakuló dugókban a luxusautókat célozzák meg, arra számítva, hogy a gépkocsikban utazó külföldiek nagy értékben tartanak maguknál készpénzt.

Emiatt a Landy-alagútnál, amely Párizs északi kijáratánál található, a csúcsforgalmi időszakokban rendőrök járőröznek. Itt raboltak el 2015 áprilisban egy dél-koreai műgyűjtőtől 4 millió euró értékű ékszert. A három támadó akkor egyszerűen betörte a taxi ablakát, amelyben a nő utazott.

November elején a francia kormány több intézkedést és jelentős pénzügyi támogatást is bejelentett a turizmus támogatására, amely az elmúlt másfél év terrortámadásait, majd Kim Kardashian amerikai tévésztár párizsi kirablását követően visszaesett. A legnagyobb, mintegy 15 millió eurós összeget térfigyelő kamerák felszerelésével a turisták biztonságának erősítésére fordítják a párizsi agglomerációban.

Kapcsolódó Cikkek