EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Extra

Többmilliós kártérítésre számíthat Zalatnay Cini

Még mindig lábadozik Zalatnay Sarolta, aki nemrég egy bevásárlóközpont lépcsőjén elesve hat bordáját törte el. Kórházba került, koncertezni nem tud, és jelenleg is óriási fájdalmakkal küzd. A 68 éves énekesnő a történtek miatt akár többmilliós kártérítést is követelhet.

A Frizbi c. talkshow a TV2 stúdiójában

Zalatnay Sarolta /Fotó: dfp

Cini barátnőivel egy érdi bevásárlóközpontban intézte ügyeit, amikor egy lépcsőn megbotlott, és akkorát esett, hogy percekig levegőért kapkodott és megszólalni sem tudott. Azonnal kórházba szállították, de azóta sem érti, hogyan történhetett a szerencsétlen baleset.


 

– Nem voltam tűsarkúban, nem szédültem, nem voltam berúgva, ennél jobban már nem tudok vigyázni magamra, mégis hatalmasat estem. Olyan volt, mintha valamibe beleragadt volna a talpam. Valószínűleg bekenték a lépcsőt valami tapadós anyaggal, hogy ne csússzon, de arra nem gondoltak, hogy még csak 15 fok van, így ezt kissé elsiették – kezdte az énekesnő, aki lapunknak elárulta: a hideg rázza a per szó hallatán, de amint jobban lesz, ügyvédjével egyeztetni fog a kárigényről.

Nem is csoda, hogy Cini rosszul van a jogi ügyektől, hiszen évekkel ezelőtt csalás miatt három évre börtönbe került, majd nemrég egy kétmillió forintos tartozás miatt újból felelnie kellett a bíróságon. Utóbbi ügyében kedvező döntés született, és legnagyobb megkönnyebbülésére júniusban a bíróság másodfokon helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, a másfél év börtönbüntetést három évre felfüggesztve. De úgy tűnik, a művésznő peres ügyei sosem fogynak el, hiszen mostani balesete következtében sértettként újabb jogi hercehurca elé néz. A Lokál utánajárt, hogy a baleset kivizsgálása után mekkora lehet az énekesnő jogos követelése az üzletközponttal szemben. Kiderült: bizony szép kis summa ütheti a markát.


– Ha a bevásárlóközpont felelőssége bebizonyosodik, akkor a kötelessége megtéríteni a gyógykezelés teljes költségét, valamint a munkaképtelenségből fakadó bevételkiesést is. Ezenfelül pedig van egy úgynevezett sérelemdíj, amit azért kérhet, mert ez a szituáció egyáltalán kialakulhatott, és emiatt kórházba kényszerült. Egy ilyen jellegű sérülésnél, amely komoly lelki megrázkódtatást jelenhet, két-hárommillió forintos kártérítést is kaphat az ember – mondta a Lokálnak dr. Horváth B. Gábor kártérítési és büntetőszakjogász.

Cini lapunknak elmondta, hogy van baleset-biztosítása, ami azt jelenti, hogy a több millió forint mellett még több százezer forint ütheti a markát, hiszen a csonttörések és az ötnapos kórházi tartózkodás után a biztosítónak kötelessége fizetni. És bár az énekesnőt már a hideg rázza a jogi ügyektől, nem titkolja: kis öröm lenne az ürömben, ha vigaszképpen szép összeget kapna.

– Nem tudom, itthon hogy megy, de amikor Amerikában egyszer autóval belém jöttek, és utána nyakmerevítőt kellett hordanom, az előadásaim pedig elmaradtak, minden vagyoni és lelki kárt felszámoltak. Remélem, itt is így lesz, mert jelenleg csak fájdalomcsillapítóval működöm. Hetente visszajárok kontrollra, és mivel nem szabad vezetnem, emelnem vagy hajolnom, a barátaim segítségére szorulok. És bár szépen gyógyulok, négy-hat hét, mire teljesen felépülök, úgyhogy jelenleg nem tudok dolgozni – mondta Cini, akit leghamarabb decemberben, a RaM Colosseum színpadán láthatunk újra.

Kapcsolódó Cikkek