EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Többtucatnyian meghaltak egy építkezésen

Legalább negyvenen meghaltak csütörtökön Délkelet-Kínában egy szénerőmű építési munkálatai közben – jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség.

A baleset a Csianghszi tartománybeli Fengcseng városában helyi idő szerint reggel hét óra körül történt. A tájékoztatás szerint az egyik hűtőtoronynál összeomlott egy állvány, és munkásokat temetett maga alá. A Hszinhua a halálos áldozatok mellett öt sérültről is beszámolt. A CNN amerikai hírtelevízió a kínai munkabiztonsági hivatal közlésére hivatkozva azt jelentette, hogy a szerencsétlenség idején 68-an dolgoztak az építési állványzaton.


A baleset pontos okáról még nem adtak tájékoztatást. A mentési munkálatok megkezdődtek, több mint 200 tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A hivatalos adatok szerint tavaly Kínában mintegy 281 ezer munkahelyi balesetet jegyeztek fel, amelyekben összesen 66 182 ember vesztette életét. Néhány nem kormányzati szervezet azonban ennél nagyobbra becsüli a halálos áldozatok tényleges számát, mivel állításuk szerint sok szerencsétlenséget fel sem jegyeznek vagy titokban tartanak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek