2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Külföld

Tovább nőtt az észak-indiai vonatbaleset áldozatainak a száma

Legfrissebb jelentések szerint legalább 127 halálos áldozata és mintegy 150 sérültje van a vasárnap hajnali észak-indiai vonatszerencsétlenségnek – közölte hétfőn a rendőrség, miután a baleset helyszínén befejeződött a túlélők utáni kutatás.

A legutóbbi hírek még kilencven halottról szóltak. Hetvenkét sérültnek súlyos az állapota.


A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt vasárnap kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő, 23 vagonból álló, mintegy kétezer embert szállító személyvonat 14 kocsija kisiklott és összeroncsolódott, néhány felborult. A baleset pillanatában az utasok zöme aludt.

epa05639139 Rescue works continue at the site of an accident where coaches of an Indore-Patna Express train derailed off the tracks, near Pukhrayan area, in Kanpur, India, 20 November 2016. According to reports, over 60 people were killed and more than 100 were injured after 14 coaches of an Indore-Patna Express train derailed in the early morning hours. EPA/RITESH SHUKLA -- BEST QUALITY AVAILABLE

Fotó: /EPA/RITESH SHUKLA

A Times of India című napilap azt írta hétfőn szakértőkre hivatkozva, hogy a balesetet feltehetően sínhiba okozhatta, amelynek kiváltó oka a téli és a nyári időszak közötti nagy hőmérsékletkülönbség lehetetett. A katasztrófa okát vizsgáló bizottság azonban erről egyelőre nem tájékoztatott.

Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák rosszak, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.

Kapcsolódó Cikkek