EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb

Tragédia! Megfulladt egy rizsgolyóevő verseny egyik résztvevője

Életét vesztette egy onigirievő verseny egyik résztvevője a nyugat-japán Hikonéban, miután a torkán akadt egy rizsgolyó – közölték kedden a november első felében rendezett megmérettetés szervezői.

A 28 éves férfit, akiről csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy a Siga prefektúrabeli Korából érkezett a november 13-i versenyre, azonnal kórházba szállították, miután a torkán akadt az algalapba tekert töltött rizsgolyó, ám három nappal később meghalt.

A szervezők szerint a 15 résztvevőnek három perc állt a rendelkezésére, hogy elfogyasszon öt darab onigirit. A rendezvény célja a helyi mezőgazdasági termékek népszerűsítése volt.

A férfi összeesett, miután az ötödik rizsgolyót is begyömöszölte a szájába. Mentőautóval vitték kórházba, miután egy helyszínen lévő orvos és egy nővér megpróbált segíteni rajta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.