EUR: 310,96 Ft
CHF: 265,19 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb

Tragédia! Megfulladt egy rizsgolyóevő verseny egyik résztvevője

Életét vesztette egy onigirievő verseny egyik résztvevője a nyugat-japán Hikonéban, miután a torkán akadt egy rizsgolyó – közölték kedden a november első felében rendezett megmérettetés szervezői.

A 28 éves férfit, akiről csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy a Siga prefektúrabeli Korából érkezett a november 13-i versenyre, azonnal kórházba szállították, miután a torkán akadt az algalapba tekert töltött rizsgolyó, ám három nappal később meghalt.

A szervezők szerint a 15 résztvevőnek három perc állt a rendelkezésére, hogy elfogyasszon öt darab onigirit. A rendezvény célja a helyi mezőgazdasági termékek népszerűsítése volt.

A férfi összeesett, miután az ötödik rizsgolyót is begyömöszölte a szájába. Mentőautóval vitték kórházba, miután egy helyszínen lévő orvos és egy nővér megpróbált segíteni rajta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.