2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Extra Pécs

Új iskolaépületet húznak fel

Másfél hektáros területen épülhet fel Pécs legújabb iskolaépülete, ami a Pécsi Református Kollégiumhoz tartozik majd. A beruházásra több mint 1,3 milliárd forint támogatást nyert az iskola – jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A kétszintes épületben több mint 400 általános iskolás diák tanulhat korszerű körülmények között.


PC_refi

Egy teljesen új, kétszintes iskolaépületet húznak fel

– Az intézményben az óvodától kezdve a gimnáziumig folyik az oktatás, de az általános iskolások eddig négy sufniból és raktárból létrehozott épületben tanultak – mondta Hoppál Péter a pécsi sajtótájékoztatón. A kultúráért felelős államtitkár hozzátette: a 3200 négyzetméteres, kétszintes iskola építése a jövő év második felében kezdődhet meg és 2019-re készülhet el.

A Pécsi Református Kollégiumot 100 éve alapították és 25 éve indult újra a tanítás a falai között.

Nemcsak a Pécsi Református Kollégiumban, hanem a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolában és a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában is lesz fejlesztés. Ezzel együtt mintegy ötmilliárd forintot fordítanak az oktatási, nevelési intézmények fejlesztésére Pécsett – hangsúlyozta Őri László, Pécs alpolgármestere.


PC_refi3

Az épületet úgy tervezték, hogy a tetőn órákat is lehet majd tartani

– A mostani, egyházi intézményekben megvalósuló fejlesztések jól kiegészítik az elmúlt években elindult oktatási fejlesztéseket, hiszen a város vezetése 2.5 milliárd forintból újít fel bölcsődéket és óvodákat, a következő években pedig más iskolákban is megkezdődhetnek a munkák – mondta az alpolgármester.

A Pécsi Református Kollégiumban a fejlesztés után 14 tanterem, 4 csoportszoba, 2 fejlesztőszoba lesz, a biológiaoktatás számára pedig tetőkertet, valamint új közösségi teret hoznak létre.

Új közösségi tér várja a kis iskolásokat

Új közösségi tér várja a kis iskolásokat

Címkék

Kapcsolódó Cikkek