2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Szolnok

Új ösztöndíjprogrammal támogatják a tehetségeket

Új ösztöndíjprogram indult tehetséges, de hátrányos helyzetű általános iskolás gyermekek számára Szolnokon.

Egy budapesti cég, a Ciklámen Tourist felajánlotta bevételének 20 százalékát. Ez a vállalat az ország számos pontján üzemeltet pénzváltókat, nemrégiben Szolnokon is nyitottak egyet. Ablonczy Péter ügyvezető igazgató sajtótájékoztatóján elmondta, fontosnak tartja a kiemelkedő teljesítmény honorálását. Az a véleménye, hogy ha a gyermek már most azt látja, hogy megjutalmazzák, törekedni fog arra, hogy később is minél jobb eredményeket érjen el, mert tudja, hogy ez megéri. Hozzátette, úgy látja, hogy a főváros jobb helyzetben van, ezért a vidéki területeket kell támogatni.


Ablonczy Péter épp arról beszél, mennyire fontos támogatni a hátrányos helyzetű, tehetséges gyereket

Ablonczy Péter épp arról beszél, mennyire fontos támogatni a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyereket

A Tanulj, hogy boldogulj! elnevezésű ösztöndíjra olyan általános iskolások jelentkezhetnek, akik kiemelkedően teljesítenek a tanulás vagy a művészetek terén, de nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudnak megfelelő körülmények között tanulni. Jelenleg tíz gyermeket segítenek havi 10 ezer forinttal a Szolnok jövője Alapítványon keresztül. A következő évre szóló pályázatok már elbírálás alatt vannak. Fontos, hogy egy gyermek többször is igényelheti az ösztöndíjat, egészen a középiskola elkezdéséig. Ablonczy Péter hozzátette, reméli, hogy később – a vállalkozás sikerességétől függően – minél több gyermek részesülhet ösztöndíjban, sőt minden városban kezdeményezné, ahol pénzváltót nyitottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.