EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,70 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Szolnok

Új ösztöndíjprogrammal támogatják a tehetségeket

Új ösztöndíjprogram indult tehetséges, de hátrányos helyzetű általános iskolás gyermekek számára Szolnokon.

Egy budapesti cég, a Ciklámen Tourist felajánlotta bevételének 20 százalékát. Ez a vállalat az ország számos pontján üzemeltet pénzváltókat, nemrégiben Szolnokon is nyitottak egyet. Ablonczy Péter ügyvezető igazgató sajtótájékoztatóján elmondta, fontosnak tartja a kiemelkedő teljesítmény honorálását. Az a véleménye, hogy ha a gyermek már most azt látja, hogy megjutalmazzák, törekedni fog arra, hogy később is minél jobb eredményeket érjen el, mert tudja, hogy ez megéri. Hozzátette, úgy látja, hogy a főváros jobb helyzetben van, ezért a vidéki területeket kell támogatni.


Ablonczy Péter épp arról beszél, mennyire fontos támogatni a hátrányos helyzetű, tehetséges gyereket

Ablonczy Péter épp arról beszél, mennyire fontos támogatni a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyereket

A Tanulj, hogy boldogulj! elnevezésű ösztöndíjra olyan általános iskolások jelentkezhetnek, akik kiemelkedően teljesítenek a tanulás vagy a művészetek terén, de nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudnak megfelelő körülmények között tanulni. Jelenleg tíz gyermeket segítenek havi 10 ezer forinttal a Szolnok jövője Alapítványon keresztül. A következő évre szóló pályázatok már elbírálás alatt vannak. Fontos, hogy egy gyermek többször is igényelheti az ösztöndíjat, egészen a középiskola elkezdéséig. Ablonczy Péter hozzátette, reméli, hogy később – a vállalkozás sikerességétől függően – minél több gyermek részesülhet ösztöndíjban, sőt minden városban kezdeményezné, ahol pénzváltót nyitottak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.