2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Szolnok

Új ösztöndíjprogrammal támogatják a tehetségeket

Új ösztöndíjprogram indult tehetséges, de hátrányos helyzetű általános iskolás gyermekek számára Szolnokon.

Egy budapesti cég, a Ciklámen Tourist felajánlotta bevételének 20 százalékát. Ez a vállalat az ország számos pontján üzemeltet pénzváltókat, nemrégiben Szolnokon is nyitottak egyet. Ablonczy Péter ügyvezető igazgató sajtótájékoztatóján elmondta, fontosnak tartja a kiemelkedő teljesítmény honorálását. Az a véleménye, hogy ha a gyermek már most azt látja, hogy megjutalmazzák, törekedni fog arra, hogy később is minél jobb eredményeket érjen el, mert tudja, hogy ez megéri. Hozzátette, úgy látja, hogy a főváros jobb helyzetben van, ezért a vidéki területeket kell támogatni.


Ablonczy Péter épp arról beszél, mennyire fontos támogatni a hátrányos helyzetű, tehetséges gyereket

Ablonczy Péter épp arról beszél, mennyire fontos támogatni a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyereket

A Tanulj, hogy boldogulj! elnevezésű ösztöndíjra olyan általános iskolások jelentkezhetnek, akik kiemelkedően teljesítenek a tanulás vagy a művészetek terén, de nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudnak megfelelő körülmények között tanulni. Jelenleg tíz gyermeket segítenek havi 10 ezer forinttal a Szolnok jövője Alapítványon keresztül. A következő évre szóló pályázatok már elbírálás alatt vannak. Fontos, hogy egy gyermek többször is igényelheti az ösztöndíjat, egészen a középiskola elkezdéséig. Ablonczy Péter hozzátette, reméli, hogy később – a vállalkozás sikerességétől függően – minél több gyermek részesülhet ösztöndíjban, sőt minden városban kezdeményezné, ahol pénzváltót nyitottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.