EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Debrecen

Újabb építészeti díj?

Öt terv, hat épület jutott be a Média Építészeti Díjáért folyó verseny döntőjébe. A nyertesekről december 11-én dönt nyilvánosan a 12 magyar médium képviselőiből álló zsűri. A döntőben van a józsai Szent György-templom is.

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Média Építészeti Díjának (MÉD) átadását az epiteszforum.hu portál. Idén 91 épülettel és 67 tervvel neveztek a pályázók. A döntőbe került hat legjobb épületet és öt tervet nemzetközi előzsűri választotta ki.


A Szent György-templom a napokban kapta meg a Pro Architectura díjat

A Szent György-templom a napokban kapta meg a Pro Architectura díjat

A tavaly novemberben Debrecen-Józsán átadott Szent György-templom a napokban kapta meg a második legrangosabb építészeti elismerést, a Pro Architectura díjat. Józsa új római katolikus templomának alapkövét 2014 áprilisában tették le, építése 200 millió forintba került. A költségek jelentős részét a Debrecen – Nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye finanszírozta. A telket az önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésre.

Több mint 1600 négyzetméteres felületen speciális téglaburkolatot kapott

Több mint 1600 négyzetméteres felületen speciális téglaburkolatot kapott

A katolikus templom több mint 1600 négyzetméteres felületen speciális téglaburkolatot kapott. Az Olaszországban készített egyedi, kézi vetésű téglákból csaknem 100 ezer darabot használt fel a kivitelező. A középkori kőtemplomokat idéző épület egyik különlegessége, hogy a tetejét nem cserepekkel fedték, hanem kisméretű tömör téglákkal.


2015-ben épült a templom /Fotó: Erdei Balázs

2015-ben épült a templom /Fotó: Erdei Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.