EUR: 323,48 Ft
CHF: 286,50 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Debrecen

Újabb építészeti díj?

Öt terv, hat épület jutott be a Média Építészeti Díjáért folyó verseny döntőjébe. A nyertesekről december 11-én dönt nyilvánosan a 12 magyar médium képviselőiből álló zsűri. A döntőben van a józsai Szent György-templom is.

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Média Építészeti Díjának (MÉD) átadását az epiteszforum.hu portál. Idén 91 épülettel és 67 tervvel neveztek a pályázók. A döntőbe került hat legjobb épületet és öt tervet nemzetközi előzsűri választotta ki.


A Szent György-templom a napokban kapta meg a Pro Architectura díjat

A Szent György-templom a napokban kapta meg a Pro Architectura díjat

A tavaly novemberben Debrecen-Józsán átadott Szent György-templom a napokban kapta meg a második legrangosabb építészeti elismerést, a Pro Architectura díjat. Józsa új római katolikus templomának alapkövét 2014 áprilisában tették le, építése 200 millió forintba került. A költségek jelentős részét a Debrecen – Nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye finanszírozta. A telket az önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésre.

Több mint 1600 négyzetméteres felületen speciális téglaburkolatot kapott

Több mint 1600 négyzetméteres felületen speciális téglaburkolatot kapott

A katolikus templom több mint 1600 négyzetméteres felületen speciális téglaburkolatot kapott. Az Olaszországban készített egyedi, kézi vetésű téglákból csaknem 100 ezer darabot használt fel a kivitelező. A középkori kőtemplomokat idéző épület egyik különlegessége, hogy a tetejét nem cserepekkel fedték, hanem kisméretű tömör téglákkal.

2015-ben épült a templom /Fotó: Erdei Balázs

2015-ben épült a templom /Fotó: Erdei Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.