EUR: 309,79 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Sport

Újabb össztűz zúdult Gyárfás Tamásra

Újabb állomásához érkezett a Magyar Úszó Szövetség és több versenyző közötti háború. Hosszú Katinka és követői tegnap reggel hét pontban foglalták össze követeléseiket, melyek közül a legfontosabb: új vezetőség felállítása.

A háromszoros olimpiai bajnoknő szinte naponta újabb és újabb bombát robbant. Múlt kedden lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, az úszószövetség elnökét, majd pénteken a grazi uszodában új országos csúccsal nyert 1500 méter gyorson, és ezzel egy időben az övé lett az összes rövid pályás országos csúcs. A jól végzett munka örömére pedig – a Magyar Idők szerint a lakására – egyeztetésre hívta a többi „lázadót”, hogy megbeszéljék, hogyan bírják menesztésre az elnököt, sőt most már a teljes vezérkar megújításában gondolkodnak. Az érintettek hétfőn reggel pontban nyolckor Facebook-profiljukon zúdítottak össztüzet Gyárfásékra.

Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Bernek Péter, a Verrasztó testvérek, Financsek Gábor, Kapás Boglárka, Shane Tusup és a mohácsi edző, Czakó Csaba egyhangúlag követeli a távozását. Ráadásul Cseh László a hírek szerint lemond elnökségi tagságáról és kilép a Gyárfás által szervezett bizottságából, amely éppen a nyilatkozatot kiadó úszók problémáját akarta vizsgálni. Katinka profilján rövid idő alatt tizenegyezren lájkolták a közös nyilatkozatot.

Gyárfás körül tehát kezd elfogyni a levegő, igaz, túlélt ő már néhány meleg helyzetet. Az emlékezetes 1996-os jegyzőkönyv-hamisítási ügyet is megúszta, és áprilisban a közgyűlésen elsöprő többséggel nyerte meg a saját kérésére indított bizalmi szavazást.

A lázadók hét pontja:

1. Álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó vezetőség, amely hajlandó a szervezet teljes körű megújítására.

2. A fontos kérdésekben legyen valódi titkos szavazás, szűnjön meg az elektronikus távszavazási rendszer.

3. Fektessenek le egységes, objektív válogatási elveket, átlátható szabályrendszert és működést.

4. Szabályozzák újra az elnök és a szövetségi kapitány jogköreit.

5. Biztosítsanak a válogatott keret részére állandó és zavartalan felkészülési helyszínt.

6. Határozzák meg pontosan az edzőtáborok hozzáférhetőségének konkrét elveit.

7. Az új vezetés szüntesse meg a jelenlegi kiszolgáltatott rendszert, és törekedjen a források átlátható, ésszerű, szakmai szempontok alapján történő felhasználására.

Ez történt eddig:

Kapcsolódó Cikkek

  • Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

  • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.