2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Győr

Újra halálcsoportba került az ETO

A futsal Bajnokok Ligájának elitkörében nagyon erős csoportba sorsolták a Rába ETO Győrt. A továbbjutás nehéz lesz, de a fiúk mindent megtesznek a sikerért.

A győriek a Bajnokok Ligájának csoportkörét százszázalékos eredménnyel zárták, így csoportelsőként jutottak be az elitkörbe. A sorsolás után kiderült, a csapatnak idén is igen erős ellenfelekkel kell majd megmérkőznie. Megkapták a portugál Sporting CP együttesét, az orosz Dinamo Moszkvát és a marosvásárhelyi City’us Tárgu Murest.


A győri futsalosok nagyon nehéz csoportba kerültek a BL elitkörében Fotó: O. Jakócs Péter

A győri futsalosok nagyon nehéz csoportba kerültek a BL elitkörében
Fotó: O. Jakócs Péter

A meccsekre november 22–27. között kerül sor, Portugáliában rendezik meg az összecsapásokat. Innen a csoportgyőztesek jutnak tovább az áprilisi Final Fourba. Az ellenfelekről érdemes tudni, hogy a Dinamo Moszkva a négy legjobb, kiemelt csapat egyikeként került össze az ETO-val. A Sportingban olasz és brazil légiósok is bűvölik a labdát, nagyon nehéz lesz ellenük, ráadásul hazai pályán játszanak majd. A City’us Tárgu Mures spanyol és portugál játékosokkal fut majd ki a csarnokba, ráadásul ők 2010 óta csak egyszer nem szerezték meg a román bajnokság aranyérmét.

Hasonló kemény csatákra számíthatnak Portugáliában a győri srácok Fotó: O. Jakócs Péter

Hasonló kemény csatákra számíthatnak Portugáliában a győri srácok
Fotó: O. Jakócs Péter

Dr. Drucskó Zoltán a sorsolást megismerve elmondta: a Dinamo Moszkvát és a Sportingot mindenképpen szerették volna elkerülni, ám megkapták őket, így tavaly után ismét is a halálcsoportba került a csapat. Kiemelte, nem kirándulni mennek Portugáliába, a zöld-fehérek mindent megtesznek majd a továbbjutásért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.