EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb V.kerület

Utat a tehetségeknek!

A tehetségüket tehették próbára a fiatalok a hétvégén az Akvárium Klubban, amely a Tehetségek Magyarországa program első rendezvényének adott helyet.

– A tehetség mint emberi erőforrás Magyarország egyetlen esélye a XXI. században – ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta november 13-án az Akvárium Klubban. A kedvelt belvárosi szórakozóhely adott helyet a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényének.

Budapest, 2016. november 12. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) kipróbál egy kontrollert egy DJ pultnál a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényén a fővárosi Akvárium Klubban 2016. november 12-én. A tehetséggondozó programra 6,5 milliárd forint uniós forrás jut 2020-ig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A pálya ezen a napon a fiatal tehetségeké volt, de egy kontrollert Balog Zoltán miniszter is kipróbált a DJ iránymutatása mellett

A kormány által meghirdetett program célja, hogy minden területen támogassa a tehetséges fiatalokat. Ezt tehetséggondozó műhelyek, intézmények segítésével kívánja elérni, valamint pályázatok, ösztöndíjak létrehozásával. A miniszter elmondta, hogy tavaly 333 ezer magyar ember ajánlotta fel adója egy százalékát erre a célra, emellett a kormány 6,5 milliárd uniós forrást tud fordítani az ügyre. Novák Katalin államtitkár úgy fogalmazott, a tehetséggondozásnak Magyarországon komoly szakmai hagyományai vannak, a kormány tehát most nem tesz mást, egyszerűen „ráerősít” erre a tradícióra.

Az Akváriumban megtartott rendezvényen pedig pontosan azok vonultak fel, akik ezt a tradíciót létrehozták: a tehetséggondozó intézmények, de vártak minden fiatalt, aki szívesen tette próbára magát játékokban, fejlesztőmunkában, zenében és sok más területen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.