2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb V.kerület

Utat a tehetségeknek!

A tehetségüket tehették próbára a fiatalok a hétvégén az Akvárium Klubban, amely a Tehetségek Magyarországa program első rendezvényének adott helyet.

– A tehetség mint emberi erőforrás Magyarország egyetlen esélye a XXI. században – ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta november 13-án az Akvárium Klubban. A kedvelt belvárosi szórakozóhely adott helyet a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényének.


Budapest, 2016. november 12. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) kipróbál egy kontrollert egy DJ pultnál a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényén a fővárosi Akvárium Klubban 2016. november 12-én. A tehetséggondozó programra 6,5 milliárd forint uniós forrás jut 2020-ig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A pálya ezen a napon a fiatal tehetségeké volt, de egy kontrollert Balog Zoltán miniszter is kipróbált a DJ iránymutatása mellett

A kormány által meghirdetett program célja, hogy minden területen támogassa a tehetséges fiatalokat. Ezt tehetséggondozó műhelyek, intézmények segítésével kívánja elérni, valamint pályázatok, ösztöndíjak létrehozásával. A miniszter elmondta, hogy tavaly 333 ezer magyar ember ajánlotta fel adója egy százalékát erre a célra, emellett a kormány 6,5 milliárd uniós forrást tud fordítani az ügyre. Novák Katalin államtitkár úgy fogalmazott, a tehetséggondozásnak Magyarországon komoly szakmai hagyományai vannak, a kormány tehát most nem tesz mást, egyszerűen „ráerősít” erre a tradícióra.

Az Akváriumban megtartott rendezvényen pedig pontosan azok vonultak fel, akik ezt a tradíciót létrehozták: a tehetséggondozó intézmények, de vártak minden fiatalt, aki szívesen tette próbára magát játékokban, fejlesztőmunkában, zenében és sok más területen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.