2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb V.kerület

Utat a tehetségeknek!

A tehetségüket tehették próbára a fiatalok a hétvégén az Akvárium Klubban, amely a Tehetségek Magyarországa program első rendezvényének adott helyet.

– A tehetség mint emberi erőforrás Magyarország egyetlen esélye a XXI. században – ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta november 13-án az Akvárium Klubban. A kedvelt belvárosi szórakozóhely adott helyet a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényének.


Budapest, 2016. november 12. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) kipróbál egy kontrollert egy DJ pultnál a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényén a fővárosi Akvárium Klubban 2016. november 12-én. A tehetséggondozó programra 6,5 milliárd forint uniós forrás jut 2020-ig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A pálya ezen a napon a fiatal tehetségeké volt, de egy kontrollert Balog Zoltán miniszter is kipróbált a DJ iránymutatása mellett

A kormány által meghirdetett program célja, hogy minden területen támogassa a tehetséges fiatalokat. Ezt tehetséggondozó műhelyek, intézmények segítésével kívánja elérni, valamint pályázatok, ösztöndíjak létrehozásával. A miniszter elmondta, hogy tavaly 333 ezer magyar ember ajánlotta fel adója egy százalékát erre a célra, emellett a kormány 6,5 milliárd uniós forrást tud fordítani az ügyre. Novák Katalin államtitkár úgy fogalmazott, a tehetséggondozásnak Magyarországon komoly szakmai hagyományai vannak, a kormány tehát most nem tesz mást, egyszerűen „ráerősít” erre a tradícióra.

Az Akváriumban megtartott rendezvényen pedig pontosan azok vonultak fel, akik ezt a tradíciót létrehozták: a tehetséggondozó intézmények, de vártak minden fiatalt, aki szívesen tette próbára magát játékokban, fejlesztőmunkában, zenében és sok más területen.

Kapcsolódó Cikkek