2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb V.kerület

Utat a tehetségeknek!

A tehetségüket tehették próbára a fiatalok a hétvégén az Akvárium Klubban, amely a Tehetségek Magyarországa program első rendezvényének adott helyet.

– A tehetség mint emberi erőforrás Magyarország egyetlen esélye a XXI. században – ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta november 13-án az Akvárium Klubban. A kedvelt belvárosi szórakozóhely adott helyet a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényének.


Budapest, 2016. november 12. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) kipróbál egy kontrollert egy DJ pultnál a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényén a fővárosi Akvárium Klubban 2016. november 12-én. A tehetséggondozó programra 6,5 milliárd forint uniós forrás jut 2020-ig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A pálya ezen a napon a fiatal tehetségeké volt, de egy kontrollert Balog Zoltán miniszter is kipróbált a DJ iránymutatása mellett

A kormány által meghirdetett program célja, hogy minden területen támogassa a tehetséges fiatalokat. Ezt tehetséggondozó műhelyek, intézmények segítésével kívánja elérni, valamint pályázatok, ösztöndíjak létrehozásával. A miniszter elmondta, hogy tavaly 333 ezer magyar ember ajánlotta fel adója egy százalékát erre a célra, emellett a kormány 6,5 milliárd uniós forrást tud fordítani az ügyre. Novák Katalin államtitkár úgy fogalmazott, a tehetséggondozásnak Magyarországon komoly szakmai hagyományai vannak, a kormány tehát most nem tesz mást, egyszerűen „ráerősít” erre a tradícióra.

Az Akváriumban megtartott rendezvényen pedig pontosan azok vonultak fel, akik ezt a tradíciót létrehozták: a tehetséggondozó intézmények, de vártak minden fiatalt, aki szívesen tette próbára magát játékokban, fejlesztőmunkában, zenében és sok más területen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.