EUR: 323,96 Ft
CHF: 281,05 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb V.kerület

Utat a tehetségeknek!

A tehetségüket tehették próbára a fiatalok a hétvégén az Akvárium Klubban, amely a Tehetségek Magyarországa program első rendezvényének adott helyet.

– A tehetség mint emberi erőforrás Magyarország egyetlen esélye a XXI. században – ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta november 13-án az Akvárium Klubban. A kedvelt belvárosi szórakozóhely adott helyet a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényének.


Budapest, 2016. november 12. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) kipróbál egy kontrollert egy DJ pultnál a Tehetségek Magyarországa program nyitórendezvényén a fővárosi Akvárium Klubban 2016. november 12-én. A tehetséggondozó programra 6,5 milliárd forint uniós forrás jut 2020-ig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A pálya ezen a napon a fiatal tehetségeké volt, de egy kontrollert Balog Zoltán miniszter is kipróbált a DJ iránymutatása mellett

A kormány által meghirdetett program célja, hogy minden területen támogassa a tehetséges fiatalokat. Ezt tehetséggondozó műhelyek, intézmények segítésével kívánja elérni, valamint pályázatok, ösztöndíjak létrehozásával. A miniszter elmondta, hogy tavaly 333 ezer magyar ember ajánlotta fel adója egy százalékát erre a célra, emellett a kormány 6,5 milliárd uniós forrást tud fordítani az ügyre. Novák Katalin államtitkár úgy fogalmazott, a tehetséggondozásnak Magyarországon komoly szakmai hagyományai vannak, a kormány tehát most nem tesz mást, egyszerűen „ráerősít” erre a tradícióra.

Az Akváriumban megtartott rendezvényen pedig pontosan azok vonultak fel, akik ezt a tradíciót létrehozták: a tehetséggondozó intézmények, de vártak minden fiatalt, aki szívesen tette próbára magát játékokban, fejlesztőmunkában, zenében és sok más területen.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.