EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Székesfehérvár

Változik a parkolási rendelet

Az elmúlt években a Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának a szakemberei folyamatosan vizsgálták a parkoló és várakozó autók számát a fizető övezetek peremén.

A díjmentes részen rengeteg autó állt mindenhol, szinte lehetetlenné téve az ott lakók parkolását. Jelenleg szinte képtelenség megállni például a Károly János utcában, a Gyümölcs utcában, a Munkácsy lakótelepen, a Várkörút és a Piac tér környékén.

Korábban napközben szinte lehetetlen volt parkolót találniuk a lakóknak a Köfém lakótelepen, de a fizető parkolási övezet bevezetése megoldotta ezt a problémát – talán ez a tapasztalat is hozzájárult ahhoz, hogy a közgyűlés módosította a parkolási rendeletet, s új területekre terjesztette ki a fizetős kategóriát. A közgyűlés szeptember 23-i döntése értelmében november 1-jétől lépett érvénybe az új parkolási szabályozás. Az érintett városrészben élők az év hátralévő részére arányosan, 560 forintért, a 2017-es évre 3100 forintért megvásárolhatják a bérleteket a Városgondnokságon, a Parkolási Csoportnál. 

parkolás

Fotó: pixabay.com

Újdonság, hogy azok a szülők, akiknek fizető parkolási zónában található iskolában első vagy második osztályos, óvodás vagy bölcsődés a gyermekük, kölyökbérletet válthatnak ki. Ez az intézmény környékén legfeljebb 30 perces várakozásra ad lehetőséget és két rendszámra érvényes. A Belvárosba történő behajtás szabályozásában is változást hoz a rendeletmódosítás: itt olyan ingatlannal rendelkezők részére teszik lehetővé a behajtást, akik nem rendelkeznek ugyan lakcímmel a Belváros területén, de gépjárműveiket el tudják helyezni saját ingatlanon belül.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.