EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Székesfehérvár

Változik a parkolási rendelet

Az elmúlt években a Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának a szakemberei folyamatosan vizsgálták a parkoló és várakozó autók számát a fizető övezetek peremén.

A díjmentes részen rengeteg autó állt mindenhol, szinte lehetetlenné téve az ott lakók parkolását. Jelenleg szinte képtelenség megállni például a Károly János utcában, a Gyümölcs utcában, a Munkácsy lakótelepen, a Várkörút és a Piac tér környékén.


Korábban napközben szinte lehetetlen volt parkolót találniuk a lakóknak a Köfém lakótelepen, de a fizető parkolási övezet bevezetése megoldotta ezt a problémát – talán ez a tapasztalat is hozzájárult ahhoz, hogy a közgyűlés módosította a parkolási rendeletet, s új területekre terjesztette ki a fizetős kategóriát. A közgyűlés szeptember 23-i döntése értelmében november 1-jétől lépett érvénybe az új parkolási szabályozás. Az érintett városrészben élők az év hátralévő részére arányosan, 560 forintért, a 2017-es évre 3100 forintért megvásárolhatják a bérleteket a Városgondnokságon, a Parkolási Csoportnál. 

parkolás

Fotó: pixabay.com

Újdonság, hogy azok a szülők, akiknek fizető parkolási zónában található iskolában első vagy második osztályos, óvodás vagy bölcsődés a gyermekük, kölyökbérletet válthatnak ki. Ez az intézmény környékén legfeljebb 30 perces várakozásra ad lehetőséget és két rendszámra érvényes. A Belvárosba történő behajtás szabályozásában is változást hoz a rendeletmódosítás: itt olyan ingatlannal rendelkezők részére teszik lehetővé a behajtást, akik nem rendelkeznek ugyan lakcímmel a Belváros területén, de gépjárműveiket el tudják helyezni saját ingatlanon belül.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.