EUR: 310,70 Ft
CHF: 259,73 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Székesfehérvár

Változik a parkolási rendelet

Az elmúlt években a Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának a szakemberei folyamatosan vizsgálták a parkoló és várakozó autók számát a fizető övezetek peremén.

A díjmentes részen rengeteg autó állt mindenhol, szinte lehetetlenné téve az ott lakók parkolását. Jelenleg szinte képtelenség megállni például a Károly János utcában, a Gyümölcs utcában, a Munkácsy lakótelepen, a Várkörút és a Piac tér környékén.


Korábban napközben szinte lehetetlen volt parkolót találniuk a lakóknak a Köfém lakótelepen, de a fizető parkolási övezet bevezetése megoldotta ezt a problémát – talán ez a tapasztalat is hozzájárult ahhoz, hogy a közgyűlés módosította a parkolási rendeletet, s új területekre terjesztette ki a fizetős kategóriát. A közgyűlés szeptember 23-i döntése értelmében november 1-jétől lépett érvénybe az új parkolási szabályozás. Az érintett városrészben élők az év hátralévő részére arányosan, 560 forintért, a 2017-es évre 3100 forintért megvásárolhatják a bérleteket a Városgondnokságon, a Parkolási Csoportnál. 

parkolás

Fotó: pixabay.com

Újdonság, hogy azok a szülők, akiknek fizető parkolási zónában található iskolában első vagy második osztályos, óvodás vagy bölcsődés a gyermekük, kölyökbérletet válthatnak ki. Ez az intézmény környékén legfeljebb 30 perces várakozásra ad lehetőséget és két rendszámra érvényes. A Belvárosba történő behajtás szabályozásában is változást hoz a rendeletmódosítás: itt olyan ingatlannal rendelkezők részére teszik lehetővé a behajtást, akik nem rendelkeznek ugyan lakcímmel a Belváros területén, de gépjárműveiket el tudják helyezni saját ingatlanon belül.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.