EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,70 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Extra

Vastag Csaba: Volt, hogy csak 250 forint volt a zsebemben

Vastag Csaba eddig keveset beszélt arról, hogy popkarrierje előtt bizony voltak kemény időszakok az életében. Építkezésen volt segédmunkás vagy épp barackot szedett, hogy megéljen. Az énekes szereti magát emlékeztetni arra, hogy honnan jött.

Vastag Csaba karrierje szinte töretlen volt azóta, hogy megnyert egy tehetségkutatót. Mint mondja, mindig is a zene volt az élete, ezt helyezte előtérebe, ezért az egyetemet sem sikerült zökkenőmentesen befejeznie. – Nem én vagyok a legjobb referencia a veszprémi Pannon Egyetemnek, mert közel tíz évig jártam oda – nevetett Csaba, aki ennyi idő alatt rengeteg helyen kipróbálta magát, csak azért, hogy zenekarával foglalkozhasson.


– Rengeteg „szakmám” van, sok mindent csináltam: tsz-ben barackot szedtem, építkezésen is voltam segédmunkás, tudakozóban is dolgoztam telefonnál – sorolta az énekes, aki életének ezen korszakát tanulságos és romantikus időnek festette le Joshi, a legjobb barát című műsorban a FEM3 csatornán.

Star Academy sajtótájékoztató és helyszínbejárás, Vastag Csaba, Pásztor Anna, Király Viktor, Freddie, Miskovits Márton, Ördög Nóra (Fotó: Keresztesi Balázs)

A villa alakú karkötőt sosem veszi le
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Az énekes azt is elárulta, hogy szereti magát emlékeztetni arra, hogy honnan jött és milyen körülmények között találta meg magát a fővárosban. Erre emlékezteti furcsa, villa alakú karkötője is, amit évek óta a csuklóján hord. – Volt, hogy csak 250 forint volt a zsebemben és májkrémes konzervet ettünk, és amikor megettem ebédre a rántott húsból a húst, később jöhetett vacsorára a panír. Nem szabad elfelejteni, hogy honnan indultunk.


Később Csaba természetesen több dolgot is megengedhetett magának, de máig mosolyogva emlékszik vissza a zenészkén kapott első fizetésére. – Ezzel a pénzzel már azt csináltam, amit akartam, ezért elmentem és vettem huszonöt deka felszeletelt sajtos párizsit, aztán megettem üresen, kenyér nélkül. – Ezt a családtól való elszakadás szimbólumaként élte meg, hiszen szülei sosem engedték, hogy kenyér nélkül egye az uzsonnáját.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek