EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Sport

Vége! Nem lesz Forma-1-es futam Malajziában

Malajzia nem hosszabbítja meg 2018-ban lejáró szerződését a Forma-1-gyel.

“A jelenlegi megállapodás 2016-tól 2018-ig tart. Ezt követően nem lesz több Forma-1-es futam Malajziában. Az F1 nézőszáma esett, egyre kevésbé vonzó már” – mondta hétfőn Nazri Abdul Aziz turisztikai és kulturális miniszter, aki hozzátette, évente 68 millió dollárt (több mint 19,7 milliárd forintot) költenek a sportágra Malajziában.

Khairy Jamaluddin sportminiszter október végén azt emelte ki, hogy a rendezés költségei túl magasak, a megtérülés viszont korlátozott, kevesebb jegyet adnak el, a televíziós nézettség alacsony, a külföldi vendégek közül is egyre kevesebben látogatnak el Sepangba.

A Malajziai Nagydíj 1999 óta szerepel megszakítás nélkül az F1-es versenynaptárában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.

 • Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

 • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.