EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb Győr

Végre rend van az Arrabona udvarban!

A győri belváros egyik legkaotikusabb parkolási helyszíne volt sokáig az Arrabona udvar. Viszont végre rendeződött a helyzet, már csak az autósokon múlik, tudnak-e élni a lehetőséggel.

A mintegy húszmillió forint értékű felújítás előtt az autók csak összevissza tudtak megállni, emiatt a közlekedés is nehézkes volt. Az átalakítás révén viszont úgy sikerült rendezetté tenni a parkolást, hogy közben 58-ról 66-ra növekedett a parkolóhelyek száma.

Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás Fotó: Marcali Gábor

Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás
/Fotó: Marcali Gábor

Győrben egyébként a parkolás rendezése folyamatos, a centrum területén elég csak a népszerű Dunakapu téri mélygarázsra gondolni, vagy a Széchenyi híd lábánál történt változásokra, ahol a turistabuszok számára is kulturált helyeket alakítottak ki. Az Arrabona udvarban korábban is törekedtek a megújulásra és a rendezettségre: itt is felfestették a motorosparkolókat, kiemelt festést kaptak a rakodóhelyek, és a mozgáskorlátozottakat is két hely szolgálja.

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart Fotó: Marcali Gábor

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart
/Fotó: Marcali Gábor

Most a parkolás átalakítása mellett az udvar közvilágításán is javítottak, a régit lecserélve és kibővítve, 16 új lámpatestet helyeztek el. A tereprendezésre is figyeltek: sikerült növelni a zöldterület arányát, az ősz folyamán pedig még négy fát ültetnek el. A jövőre nézve célkitűzés, hogy egy telítettségjelző táblával is segítsék az autósok tájékozódását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.