EUR: 312,19 Ft
CHF: 261,37 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Győr

Végre rend van az Arrabona udvarban!

A győri belváros egyik legkaotikusabb parkolási helyszíne volt sokáig az Arrabona udvar. Viszont végre rendeződött a helyzet, már csak az autósokon múlik, tudnak-e élni a lehetőséggel.

A mintegy húszmillió forint értékű felújítás előtt az autók csak összevissza tudtak megállni, emiatt a közlekedés is nehézkes volt. Az átalakítás révén viszont úgy sikerült rendezetté tenni a parkolást, hogy közben 58-ról 66-ra növekedett a parkolóhelyek száma.


Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás Fotó: Marcali Gábor

Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás
/Fotó: Marcali Gábor

Győrben egyébként a parkolás rendezése folyamatos, a centrum területén elég csak a népszerű Dunakapu téri mélygarázsra gondolni, vagy a Széchenyi híd lábánál történt változásokra, ahol a turistabuszok számára is kulturált helyeket alakítottak ki. Az Arrabona udvarban korábban is törekedtek a megújulásra és a rendezettségre: itt is felfestették a motorosparkolókat, kiemelt festést kaptak a rakodóhelyek, és a mozgáskorlátozottakat is két hely szolgálja.

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart Fotó: Marcali Gábor

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart
/Fotó: Marcali Gábor

Most a parkolás átalakítása mellett az udvar közvilágításán is javítottak, a régit lecserélve és kibővítve, 16 új lámpatestet helyeztek el. A tereprendezésre is figyeltek: sikerült növelni a zöldterület arányát, az ősz folyamán pedig még négy fát ültetnek el. A jövőre nézve célkitűzés, hogy egy telítettségjelző táblával is segítsék az autósok tájékozódását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.