EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Győr

Végre rend van az Arrabona udvarban!

A győri belváros egyik legkaotikusabb parkolási helyszíne volt sokáig az Arrabona udvar. Viszont végre rendeződött a helyzet, már csak az autósokon múlik, tudnak-e élni a lehetőséggel.

A mintegy húszmillió forint értékű felújítás előtt az autók csak összevissza tudtak megállni, emiatt a közlekedés is nehézkes volt. Az átalakítás révén viszont úgy sikerült rendezetté tenni a parkolást, hogy közben 58-ról 66-ra növekedett a parkolóhelyek száma.


Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás Fotó: Marcali Gábor

Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás
/Fotó: Marcali Gábor

Győrben egyébként a parkolás rendezése folyamatos, a centrum területén elég csak a népszerű Dunakapu téri mélygarázsra gondolni, vagy a Széchenyi híd lábánál történt változásokra, ahol a turistabuszok számára is kulturált helyeket alakítottak ki. Az Arrabona udvarban korábban is törekedtek a megújulásra és a rendezettségre: itt is felfestették a motorosparkolókat, kiemelt festést kaptak a rakodóhelyek, és a mozgáskorlátozottakat is két hely szolgálja.

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart Fotó: Marcali Gábor

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart
/Fotó: Marcali Gábor

Most a parkolás átalakítása mellett az udvar közvilágításán is javítottak, a régit lecserélve és kibővítve, 16 új lámpatestet helyeztek el. A tereprendezésre is figyeltek: sikerült növelni a zöldterület arányát, az ősz folyamán pedig még négy fát ültetnek el. A jövőre nézve célkitűzés, hogy egy telítettségjelző táblával is segítsék az autósok tájékozódását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.