2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Győr

Végre rend van az Arrabona udvarban!

A győri belváros egyik legkaotikusabb parkolási helyszíne volt sokáig az Arrabona udvar. Viszont végre rendeződött a helyzet, már csak az autósokon múlik, tudnak-e élni a lehetőséggel.

A mintegy húszmillió forint értékű felújítás előtt az autók csak összevissza tudtak megállni, emiatt a közlekedés is nehézkes volt. Az átalakítás révén viszont úgy sikerült rendezetté tenni a parkolást, hogy közben 58-ról 66-ra növekedett a parkolóhelyek száma.


Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás Fotó: Marcali Gábor

Az Arrabona udvarban könnyebbé vált a parkolás
/Fotó: Marcali Gábor

Győrben egyébként a parkolás rendezése folyamatos, a centrum területén elég csak a népszerű Dunakapu téri mélygarázsra gondolni, vagy a Széchenyi híd lábánál történt változásokra, ahol a turistabuszok számára is kulturált helyeket alakítottak ki. Az Arrabona udvarban korábban is törekedtek a megújulásra és a rendezettségre: itt is felfestették a motorosparkolókat, kiemelt festést kaptak a rakodóhelyek, és a mozgáskorlátozottakat is két hely szolgálja.

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart Fotó: Marcali Gábor

Logikus parkolóhelyek, könnyebb megállás jellemzi a felújított udvart
/Fotó: Marcali Gábor

Most a parkolás átalakítása mellett az udvar közvilágításán is javítottak, a régit lecserélve és kibővítve, 16 új lámpatestet helyeztek el. A tereprendezésre is figyeltek: sikerült növelni a zöldterület arányát, az ősz folyamán pedig még négy fát ültetnek el. A jövőre nézve célkitűzés, hogy egy telítettségjelző táblával is segítsék az autósok tájékozódását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.