EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb Győr

Vigyázat, nem elég a gumicsere!

A téli hidegre az autót is fel kell készíteni. A latyakos, jeges utakon vagy romló látási körülmények között jobban kell figyelniük a sofőröknek. Szerencsére Győrben sokan kérnek segítséget.

Unalomig ismert mondatok ezek, ám a rengeteg baleset mégis ismétlésre int minden autóvezetőt: a téli időjárás felkészülést igényel, nem éri meg sem időt, sem pénzt, sem pedig energiát spórolni. Higgyék el, hosszú távon megéri, ha rutinná válnak a következők.


Az autók téli átvizsgálása alapvető biztonsági intézkedés! Fotóillusztráció: police.hu

Az autók téli átvizsgálása alapvető biztonsági intézkedés!
Fotóillusztráció: police.hu

Az első és legfontosabb a téli gumira váltás! Mostanra már nagyon sokan lecserélték a nyári abroncsokat, aki még nem tette meg, az utolsó utáni pillanatban van! Nyilván fontos a gumi minősége is, ezt érdemes felszereléskor ellenőriztetni. Ahogy az ablaktörlő lapátokat is: a nyári napsütésben könnyen elhasználódhattak, „csíkozhatnak” törléskor, ami a korai sötétedésnél még rizikósabb.

Az ablakmosó tartályába téli folyadékot kell önteni, ami a keményebb mínuszokat is jól bírja. Lényeges, hogy üzemeltessük is, különben a csövekben maradt nyári ablakmosó csúnya tréfát űzhet a tulajokkal. A hűtőfolyadékra ugyanez érvényes, ahogy érdemes az akkumulátorokat is megnézetni. Sokan hajlamosak elfelejteni a lámpák fontosságát: a helyes beállítás ugyanolyan létkérdés, mint az, világít-e vagy sem. A szélvédők belső tisztaságára is ügyeljünk, a párátlanítást könnyíthetjük meg a takarítással.


Ha még nem tette meg, mindenképp váltson téli abroncsra! Fotóillusztráció: Marcali Gábor

Ha még nem tette meg, mindenképp váltson téli abroncsra!
Fotóillusztráció: Marcali Gábor

Nyúli János győri autószerelő mester elmondta: szerencsére évről évre egyre többen veszik komolyan az autók megfelelő felkészítését a téli időjárásra. Sokan megbirkóznak vele önállóan is, ám a szakemberek azért vannak, hogy ilyen esetekben is segítsenek. Kérjenek időpontot gépkocsi-átvizsgálásra, higgyék el, a biztonság mindennél többet ér!

Kapcsolódó Cikkek