EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Egyéb Szombathely

Virágos és rendezett Szombathely télen is

Az ősz vége, tél eleje változatos feladatokat ad a parkfenntartóknak. A kétnyári virágokat már kiültették a köztéri ágyásokba a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (Szompark) munkatársai, több ezer árvácska került a körforgalmakba, szobrok környékére, terekre. A szökőkutakat téliesítették: a vizet leeresztették, a gépeket fagymentesítették, a kutakat lefedték.

Amíg jó idő van, addig folytatják a fűnyírást, de közben folyamatosan gondozzák a parkokat is, megkezdődött a lombtakarítás a városban – sorolta a tennivalókat Kiss Dávid, a Szompark ügyvezető igazgatója a Lokal Extrának. A tervek szerint még az idén végeznek a faültetési munkálatokkal, a fa- és cserjemetszések egészen tavaszig eltartanak. A Fő téri fákat már a múlt héten megmetszették. – A nyugati ostorfa intenzív növekedésének köszönhetően olyan mértékű hajtás- és lombtömeget fejleszt, hogy az ilyen beépített helyeken rendszeres időközönként a lombkoronát erőteljesen vissza kell metszeni – magyarázta a szakember.

Fotó: CSG

Háromévenként meg kell metszeni a  Fő téri fákat Fotó: CSG

A tél beálltakor „hókészenlétet” is tartanak: november 10. és március 15. között a várossal kötött szerződés alapján meghatározott helyszíneken hóeltakarítást és síkosságmentesítést végeznek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek