2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Szombathely

Virágos és rendezett Szombathely télen is

Az ősz vége, tél eleje változatos feladatokat ad a parkfenntartóknak. A kétnyári virágokat már kiültették a köztéri ágyásokba a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (Szompark) munkatársai, több ezer árvácska került a körforgalmakba, szobrok környékére, terekre. A szökőkutakat téliesítették: a vizet leeresztették, a gépeket fagymentesítették, a kutakat lefedték.

Amíg jó idő van, addig folytatják a fűnyírást, de közben folyamatosan gondozzák a parkokat is, megkezdődött a lombtakarítás a városban – sorolta a tennivalókat Kiss Dávid, a Szompark ügyvezető igazgatója a Lokal Extrának. A tervek szerint még az idén végeznek a faültetési munkálatokkal, a fa- és cserjemetszések egészen tavaszig eltartanak. A Fő téri fákat már a múlt héten megmetszették. – A nyugati ostorfa intenzív növekedésének köszönhetően olyan mértékű hajtás- és lombtömeget fejleszt, hogy az ilyen beépített helyeken rendszeres időközönként a lombkoronát erőteljesen vissza kell metszeni – magyarázta a szakember.


Fotó: CSG

Háromévenként meg kell metszeni a  Fő téri fákat Fotó: CSG

A tél beálltakor „hókészenlétet” is tartanak: november 10. és március 15. között a várossal kötött szerződés alapján meghatározott helyszíneken hóeltakarítást és síkosságmentesítést végeznek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.