EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Szombathely

Virágos és rendezett Szombathely télen is

Az ősz vége, tél eleje változatos feladatokat ad a parkfenntartóknak. A kétnyári virágokat már kiültették a köztéri ágyásokba a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (Szompark) munkatársai, több ezer árvácska került a körforgalmakba, szobrok környékére, terekre. A szökőkutakat téliesítették: a vizet leeresztették, a gépeket fagymentesítették, a kutakat lefedték.

Amíg jó idő van, addig folytatják a fűnyírást, de közben folyamatosan gondozzák a parkokat is, megkezdődött a lombtakarítás a városban – sorolta a tennivalókat Kiss Dávid, a Szompark ügyvezető igazgatója a Lokal Extrának. A tervek szerint még az idén végeznek a faültetési munkálatokkal, a fa- és cserjemetszések egészen tavaszig eltartanak. A Fő téri fákat már a múlt héten megmetszették. – A nyugati ostorfa intenzív növekedésének köszönhetően olyan mértékű hajtás- és lombtömeget fejleszt, hogy az ilyen beépített helyeken rendszeres időközönként a lombkoronát erőteljesen vissza kell metszeni – magyarázta a szakember.

Fotó: CSG

Háromévenként meg kell metszeni a  Fő téri fákat Fotó: CSG

A tél beálltakor „hókészenlétet” is tartanak: november 10. és március 15. között a várossal kötött szerződés alapján meghatározott helyszíneken hóeltakarítást és síkosságmentesítést végeznek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.