2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szombathely

Virágos és rendezett Szombathely télen is

Az ősz vége, tél eleje változatos feladatokat ad a parkfenntartóknak. A kétnyári virágokat már kiültették a köztéri ágyásokba a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (Szompark) munkatársai, több ezer árvácska került a körforgalmakba, szobrok környékére, terekre. A szökőkutakat téliesítették: a vizet leeresztették, a gépeket fagymentesítették, a kutakat lefedték.

Amíg jó idő van, addig folytatják a fűnyírást, de közben folyamatosan gondozzák a parkokat is, megkezdődött a lombtakarítás a városban – sorolta a tennivalókat Kiss Dávid, a Szompark ügyvezető igazgatója a Lokal Extrának. A tervek szerint még az idén végeznek a faültetési munkálatokkal, a fa- és cserjemetszések egészen tavaszig eltartanak. A Fő téri fákat már a múlt héten megmetszették. – A nyugati ostorfa intenzív növekedésének köszönhetően olyan mértékű hajtás- és lombtömeget fejleszt, hogy az ilyen beépített helyeken rendszeres időközönként a lombkoronát erőteljesen vissza kell metszeni – magyarázta a szakember.


Fotó: CSG

Háromévenként meg kell metszeni a  Fő téri fákat Fotó: CSG

A tél beálltakor „hókészenlétet” is tartanak: november 10. és március 15. között a várossal kötött szerződés alapján meghatározott helyszíneken hóeltakarítást és síkosságmentesítést végeznek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.