EUR: 312,80 Ft
CHF: 267,33 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Szombathely

Virágos és rendezett Szombathely télen is

Az ősz vége, tél eleje változatos feladatokat ad a parkfenntartóknak. A kétnyári virágokat már kiültették a köztéri ágyásokba a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (Szompark) munkatársai, több ezer árvácska került a körforgalmakba, szobrok környékére, terekre. A szökőkutakat téliesítették: a vizet leeresztették, a gépeket fagymentesítették, a kutakat lefedték.

Amíg jó idő van, addig folytatják a fűnyírást, de közben folyamatosan gondozzák a parkokat is, megkezdődött a lombtakarítás a városban – sorolta a tennivalókat Kiss Dávid, a Szompark ügyvezető igazgatója a Lokal Extrának. A tervek szerint még az idén végeznek a faültetési munkálatokkal, a fa- és cserjemetszések egészen tavaszig eltartanak. A Fő téri fákat már a múlt héten megmetszették. – A nyugati ostorfa intenzív növekedésének köszönhetően olyan mértékű hajtás- és lombtömeget fejleszt, hogy az ilyen beépített helyeken rendszeres időközönként a lombkoronát erőteljesen vissza kell metszeni – magyarázta a szakember.


Fotó: CSG

Háromévenként meg kell metszeni a  Fő téri fákat Fotó: CSG

A tél beálltakor „hókészenlétet” is tartanak: november 10. és március 15. között a várossal kötött szerződés alapján meghatározott helyszíneken hóeltakarítást és síkosságmentesítést végeznek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.