2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Virtuoso-vendéglátás: lazán és kreatívan!

Egy Szemlő-hegyi barlangba szervezett kirándulás után a közeli, Pusztaszeri úton megnyílt Virtuosóba ugrottunk be ebédelni.

Először a két- vagy háromfogásos menü Rózsadombon irreálisnak tűnő, 1590–1990 forintos ára és az ingyenes parkolás lehetőség volt csábító, de kiderült: az étel minősége és mennyisége, valamint a barátságos, közvetlen kiszolgálás miatt is megérte eljönni ide. Érthető, hogy Dombi Rudolf is ezen a helyen tartotta 30. születésnapját.


Dombi Rudolf születésnapja a Virtuoso étteremben (Fotó: Keresztesi Balázs)

A sport virtuózai a Virtuosoban – Klivinyi Kinga, a női kézilabda válogatott átlövője is köszöntötte Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozót  (Fotó: Keresztesi Balázs)

Gazda Paul séftől megtudtuk, házias jellegű magyaros ételeket készítenek, modern felfogásban, és különösen odafigyelnek a bőséges mennyiségre. Ezt aztán bizonyította is: a marhahúsleves, a Dubarry-csirke és a madártej is minden elvárásnak megfelelt.

Dombi Rudolf születésnapja a Virtuoso étteremben (Fotó: Keresztesi Balázs)

Tóth Géza T.G. keverte a bajnoknak a 30-as koktélt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Szezonális, friss alapanyagokból dolgozunk, amit csak lehet, közeli termelőktől szerzünk be. A 2-3 fogásos menü mellett az à la carte kínálatunkban művészkedünk, és a tradicionális ételekben is megmutatjuk kreativitásunkat – mesélte a Virtuoso séfje. Gazda Paul hozzátette, vasárnaponként 11.30 és 15 óra között sunday brunch várja a családokat.


Tőlünk az ebéd utáni kapucsínónál megkérdezték, hogy hagyományosan vagy esetleg rizstejjel kérjük, hiszen egy étteremben ma már elengedhetetlen, hogy glutén- és tejtermékmentesen is étkezhessünk.

Dombi Rudolf születésnapja a Virtuoso étteremben (Fotó: Keresztesi Balázs)

Dombi Rudolf Virtuoso pizzát kapott a születésnapi bulijára
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Készítünk egy „egészséges” étlapot. Egyre több ember érintett glutén- és/vagy tejtermék-érzékenységben, inzulinrezisztenciában. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ők ne tudjanak jót enni nálunk – mondta a Lokál Extrának Tóth Géza, aki a koktélok mestere is a Virtuosóban.

Az étel mellett nagy hangsúlyt fektetnek az ahhoz illő italra, amelyhez elérhető áron juthatnak hozzá a vendégek. Csúcsminőségű magyar borokat fogyaszthatunk, úgy, hogy abból egy üveg nem kerül többe, mint a főételünk! Az étlapon szereplő, 2800 forintos „bécsi érmék kifliburgonya-salátával” nevű ételhez például ugyanennyiért egy teljes palack Laposa-rozét kapunk.

A Virtuosóban nagyon fontosnak tartják a laza, közvetlen vendéglátást: a séf és a tulajdonos egyaránt kijön beszélgetni a vendéggel, de még a kis testű kutyusokat is szívesen látják.

– A legfontosabb a lazaság, mi nem a merev, feszélyezett vendéglátásban hiszünk. Aki nálunk étkezik, érezze otthon magát a családjával, barátaival vagy az üzletfeleivel, és ehhez akár egy különálló részt is biztosítani tudunk az emeleti rendezvénytermünkben – mondta a séf, aki figyelmünkbe ajánlotta, hogy legközelebb pizzázni is beugorhatunk, mert már azt is készítenek.

Dombi Rudolf  olimpiai és Európa-bajnok kajakozó is pizzát kért a 30. születésnapjára a Virtuosóban, ahol együtt ünnepelt barátaival.

– A közelben lakom, nagyon szeretem ezt a helyet, naná, hogy ide jöttem! Az emeleti rész kiválóan alkalmas egy hangulatos összejövetelhez, ahol otthonos körülmények között lehetünk együtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.