2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb XVII.kerület XIX.kerület

Viszlát, gyermekkor, jöhetnek a junior sikerek!

Verhetetlennek bizonyult a gyermekek korosztályában Benkő Regina. A rákosmenti lány a gyermekfitnesz világbajnokságok történetének mind a hét eddigi kiírását megnyerte, októberben a kontinensbajnoki cím is hozzá került.

Jövőre már a juniorok között versenyez, ami a gimnáziumi élet kezdete miatt is több energiát emészt fel, de továbbra is nagyon élvezi.


– Sokkal nehezebb volt a felkészülés erre az Európa-bajnokságra, mint a korábbi világversenyekre, ugyanis most kezdtem ősszel a gimnáziumot a belvárosban, és többet kell tanulnom és utaznom is a suli miatt. Fárasztó volt, mert az edzésmennyiségből egyáltalán nem vettünk vissza, inkább alvásból lett kevesebb – vázolta fel, hogyan szerezte meg újabb kontinensbajnoki címét a tizenöt esztendős Benkő Regina, aki szerint még a mezőny is erősödött, igaz, most, hogy túl van rajta, már nem is kell ezzel foglalkozni. Jövőre korából fakadóan már kilép a gyerekversenyekből és juniorként lép színpadra.

IMG_2691 x

Regina erőben is verte a mezőnyt

– Nagy ugrás lesz, de már most készülünk rá. Itt már sokkal jobban nézik a testet, nem csak a produkciót. Már most több a súlyzós edzés, ami nem baj, azt is szeretem. Továbbra is ugyanúgy készülünk, edzőmmel közösen választunk zenét és ruhát. A 2017-es programot még nem tudom pontosan, az biztos, hogy jövőre is lesznek világversenyek, amelyekre már év elején elkezdjük a célirányos felkészülést.


IMG_2705 x

Nem volt ellenfele gyerekként

Az Üllői úti Johnny Fitneszben készülő Regina hétszeres gyermekvilágbajnoknak mondhatja magát. A Nemzetközi Fitnesz Szövetség 2010-ben rendezte az első gyermekfitnesz vb-t, amelyet már akkor is megnyert Regina, és ezt minden nyáron megismételte. Nem csoda, ha folytatni kívánja a jó szériát.

– Imádom ezt a sportot és csinálnám, amíg lehet. Konkrétan nincsenek távlati céljaim, amíg élvezem és van hozzá energiám, csinálom.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.