EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Vona már többször forgatott köpönyeget

Pártelnöknek nem elég érett személyiségként jellemezte Vona Gábort a Jobbik alapítója, a pártot 2007-ben elhagyó Nagy Ervin. A közíró-filozófus a Demokratának adott interjújában kifejti: az igazi Jobbik taktikai okok miatt nem állt volna ellen az alaptörvény-módosítás nemzeti ügyének.

 

fotó: Vona Gábor Facebook

Az egykori radikális politikus manapság a tetovált, szexis férfi imázsát építi – állítja alapítótársa /Fotó: Facebook

Jó néhány, a párt szellemi háttérországát alkotó jobboldali ellenzéki támadta már a párt vezetését, amiért a Jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást.


 

Most egy ős-jobbikos, Nagy Ervin, a szerveződés egykori alapítója fejtette ki a Demokratának adott interjújában nem túl kedvező véleményét a pártvezetésről és Vona Gáborról, akik egy platformra kerültek Gyurcsánnyal és a liberálisokkal, amikor nem szavazták meg a migránsok betelepítése ellen védő alaptörvény-módosítási javaslatot.

 Egyetlen alapítónak sem jutott eszébe, hogy egyszer ilyesmi történik. Szégyenletesnek tartom ezt a jelenséget, már csak azért is, mert a Jobbik létrehozása az akkori szocialista-liberális kormány hibáira, bűneire adott reakció volt – fejtette ki Nagy Ervin, aki szerint ennek oka az lehet, hogy Vona nem tart ki célkitűzései mellett. – Gábor, amióta ismerem, mindig is olyan ember volt, aki folyamatosan változtatta az értékrendszerét…


Budapest, 2005. november 16. A Jobbik Magyarországért Mozgalom adománygyűjtést szervez a Felvidéken ellopott turulszobrok visszaállításáért, jelentette be Nagy Ervin, a mozgalom országos választmányának elnöke a XII. kerületi turulszobor előtt. MTI Fotó: Kollányi Péter

Nagy Ervin: megértem a Jobbik szimpatizánsokat /Fotó: MTI

Kamaszkorban ez persze sok emberrel előfordul… A gond az, hogy Gábor lassan negyvenéves, de még mindig jellemző személyiségére a változás, és ezt rávetíti az egész pártra – magyarázta a párt egykori alelnöke, aki 2007-ben éppen azért szállt ki, mert „szellemiségében megváltozott a párt, elárulták az alapításkor megfogalmazott értékeket”.

Nagy Ervin felsorolja Vona útkereső próbálkozásait a Fidesz-tagságtól a ferences rendi elvonuláson át a Gárda-alapításig és a mostani „cukiságkampányban” vállalt „szexi” bulvárszereplésig. – Úgy látom, a személyiségében nincsenek olyan zárt értékrendszerek, amelyeknek egy felnőtt emberre jellemzőeknek kellene lenniük. Ami nem lenne baj, ha ezt nem egy pártelnöktől látnánk.

Nagy szerint ezzel az ideológiaváltogatással és azzal, hogy a párt taktikai érdekeit a nemzeti ügyet jelentő alaptörvény-módosítás elébe helyezte, Vona akár törést is okozhat a pártban.

Szögezzük le, az a Jobbik, amit mi alapítottunk, megszavazta volna az alaptörvény módosítását… Megértem azokat a Jobbik-szimpatizánsokat, akik most azt mondják: Vona Gábor és a frakció hazaárulást követett el.

Kapcsolódó Cikkek