EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Aktuális

Vonánál kiújult a muszlimmánia

Nem várt dühkitörést váltott ki a Jobbik elnökségéből az az ásotthalmi rendelet, amely többek között betiltja a muszlim vallás gyakorlását a településen. Az ottani polgármester történetesen Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, akinek csaknem a fejét vették a történtek miatt.

Szürke Farkasok jel, Vona Gábor (Fotó: MTI)

Vona Gábor egy azóta eltüntetett fotón a török félkatonai mozgalom, a Szürke Farkasok jelét mutatja /Fotó: Facebook

Van fogalmad arról, hogy milyen kellemetlen perceket okoztál Gábornak a muszlim nagykövetek előtt? – információink szerint ezzel támadt rá a Jobbik elnöksége Toroczkai Lászlóra még a múlt hét csütörtökön. Aznap az ásotthalmi polgármester, aki  a Jobbik egyik alelnöke is, nyilvánosságra hozta, hogy olyan rendeletet nyújtott be és fogadtak el a településen, amely helyben minden muszlim vallással kapcsolatos tevékenységet betilt. Lapunkat korábban több jobbikos politikus is megkereste azzal, hogy Vona Gábor elnökségével nem csupán az a baj, hogy zsarnokian működik (ezt keddi cikkünkben mutattuk be), hanem az is, hogy bár keresztény érzelműnek tünteti fel magát, a háttérben komoly munka folyik, hogy a párt a nagy muszlim országok kegyeibe férkőzzön.


Vonát ezért sértette a Toroczkai-féle rendelet, pláne hogy a pártelnököt éppen az észak-ciprusi török nagykövettel folytatott tárgyalása közben érte a hír, hogy Ásotthalom „no-go zóna” lett a muszlimoknak. Hogy Vona Gábornak mi dolga van a jelenleg egyedül Törökország által elismert, 99 százalékban iszlám vallású bábállammal, az persze jó kérdés. Könnyen elképzelhető az is, hogy az ugyancsak muszlim török nagykövetnél éppen cukiskodó pártelnöknek volt miért magyarázkodnia. Úgy tudjuk, Vona iszonyúan kiakadt Toroczkaira, a dühét pedig nem is takargatta.

– Súlyos diplomáciai károkat okoztál, tönkreteszed azt a sokéves munkát, amelyet elvégeztünk a muszlim országok barátságáért – kritizálta alelnökét. Vona és az elnökség egy részének kifakadásán a párt jó néhány politikusa megdöbbent, ugyanis most szembesültek először azzal, hogy a muszlim vallás „szent tehén” a vezetőség szemében.


– Azt kérdezgették egymástól, hogy jó helyen ülnek-e és hogy ez valóban a Jobbik-e – jellemezték forrásaink a kialakult helyzetet.  Úgy tudjuk, a hajnalig tartó fejmosás során olyan mondatok is elhangoztak Vonáék részéről, hogy „meg kell felelni Iránnak, Szaúd-Arábiának és Törökországnak”. Informátoraink szerint a legijesztőbb mégis az, hogy egyáltalán nem világos, mi van Vona muszlimmániája mögött.

Fotó: Csudai Sándor

Vona Gábor /Fotó: Csudai Sándor

A Jobbik keménykezű vezetőjéről nem először derül ki, hogy vonzódik az iszlám világhoz. A katolikus vallásával gyakran kérkedő Vona már 2013-ban, egy törökországi körútján úgy nyilatkozott, hogy „az iszlám az emberiség utolsó reménye”. Ezek után felmerül: vajon Vona Gábor tényleg elutasítja a migránsokat, vagy titokban örül nekik?

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Már nem viszket!

    A nap képe: Már nem viszket!

    Biztosan sokak számára ismerős az a pillanat, amikor oltári módon elkezd viszketni a hátunk egy olyan pontja, amit szinte lehetetlenség elérni. Ilyenkor jön az, hogy minden lehetséges módszert megragadva igyekszünk enyhíteni a viszkető érzésen akár egy ajtófélfához dörzsölve, vagy egy fakanállal a kezünket meghosszabbítva elérni testünk irritált részét.