EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Hódmezővásárhely

Zene, varázslat és sport

Hódmezővásárhely tavaly megkapta az UNICEF-től a gyermekbarát település megtisztelő címet. Az elismerés mellé kétmillió forint is járt, amelyet az idén szeptember és december között megrendezett, illetve megrendezendő programokra költ a város. Ennek keretében került sor a Városi Ifjúsági Napra is.

A tervek, célok között szerepel a gyermekjogi stratégia felülvizsgálata, gyermekjogi képzés tartása, illetve arról is szeretnének oktatást szervezni, hogyan lehet gyermekbarát költségvetést létrehozni, valamint a közösségi terek megújítására is fordítanak ebből az összegből.


HO_városi ifjúsági nap bűvész

A bűvész nem csak a gyerekeket érdekelte

Természetesen a programok koronája a Városi Ifjúsági Nap volt, amelyen rengeteg attrakció várta a kicsiket és a nagyobbakat is, de talán a legnépszerűbb elemnek az óriáscsúszda és az eurobungee bizonyult.

Nem meglepő, hogy a bűvész előtt is mindig hatalmas volt a csoportosulás, de készíthettek a gyerekek mézeskalácsot és a játszósátrat is kipróbálhatták.


A szervezők szeretnék, ha hagyomány lenne a kezdeményezésből.

Különböző ügyességi játékokat is ki lehetett próbálni

Közben a színpadi produkciók sem maradtak el. Elsőként a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar adott egyveleget a gyermekfilmzenékből, majd koncertezett a Pöttyös bögre zenekar, előadással készült a Léghajó Meseszínház, valamint a Triál-Duó extrém bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők, illetve a napot az Oti Blues Band és a Pilvax Coffee Shop koncertjei zárták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.