EUR: 308,37 Ft
CHF: 287,90 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb Hódmezővásárhely

Zene, varázslat és sport

Hódmezővásárhely tavaly megkapta az UNICEF-től a gyermekbarát település megtisztelő címet. Az elismerés mellé kétmillió forint is járt, amelyet az idén szeptember és december között megrendezett, illetve megrendezendő programokra költ a város. Ennek keretében került sor a Városi Ifjúsági Napra is.

A tervek, célok között szerepel a gyermekjogi stratégia felülvizsgálata, gyermekjogi képzés tartása, illetve arról is szeretnének oktatást szervezni, hogyan lehet gyermekbarát költségvetést létrehozni, valamint a közösségi terek megújítására is fordítanak ebből az összegből.

HO_városi ifjúsági nap bűvész

A bűvész nem csak a gyerekeket érdekelte

Természetesen a programok koronája a Városi Ifjúsági Nap volt, amelyen rengeteg attrakció várta a kicsiket és a nagyobbakat is, de talán a legnépszerűbb elemnek az óriáscsúszda és az eurobungee bizonyult.

Nem meglepő, hogy a bűvész előtt is mindig hatalmas volt a csoportosulás, de készíthettek a gyerekek mézeskalácsot és a játszósátrat is kipróbálhatták.

A szervezők szeretnék, ha hagyomány lenne a kezdeményezésből.

Különböző ügyességi játékokat is ki lehetett próbálni

Közben a színpadi produkciók sem maradtak el. Elsőként a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar adott egyveleget a gyermekfilmzenékből, majd koncertezett a Pöttyös bögre zenekar, előadással készült a Léghajó Meseszínház, valamint a Triál-Duó extrém bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők, illetve a napot az Oti Blues Band és a Pilvax Coffee Shop koncertjei zárták.

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.