EUR: 316,58 Ft
CHF: 269,23 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb Hódmezővásárhely

Zene, varázslat és sport

Hódmezővásárhely tavaly megkapta az UNICEF-től a gyermekbarát település megtisztelő címet. Az elismerés mellé kétmillió forint is járt, amelyet az idén szeptember és december között megrendezett, illetve megrendezendő programokra költ a város. Ennek keretében került sor a Városi Ifjúsági Napra is.

A tervek, célok között szerepel a gyermekjogi stratégia felülvizsgálata, gyermekjogi képzés tartása, illetve arról is szeretnének oktatást szervezni, hogyan lehet gyermekbarát költségvetést létrehozni, valamint a közösségi terek megújítására is fordítanak ebből az összegből.


HO_városi ifjúsági nap bűvész

A bűvész nem csak a gyerekeket érdekelte

Természetesen a programok koronája a Városi Ifjúsági Nap volt, amelyen rengeteg attrakció várta a kicsiket és a nagyobbakat is, de talán a legnépszerűbb elemnek az óriáscsúszda és az eurobungee bizonyult.

Nem meglepő, hogy a bűvész előtt is mindig hatalmas volt a csoportosulás, de készíthettek a gyerekek mézeskalácsot és a játszósátrat is kipróbálhatták.

A szervezők szeretnék, ha hagyomány lenne a kezdeményezésből.

Különböző ügyességi játékokat is ki lehetett próbálni

Közben a színpadi produkciók sem maradtak el. Elsőként a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar adott egyveleget a gyermekfilmzenékből, majd koncertezett a Pöttyös bögre zenekar, előadással készült a Léghajó Meseszínház, valamint a Triál-Duó extrém bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők, illetve a napot az Oti Blues Band és a Pilvax Coffee Shop koncertjei zárták.

Kapcsolódó Cikkek