EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Egyéb Hódmezővásárhely

Zene, varázslat és sport

Hódmezővásárhely tavaly megkapta az UNICEF-től a gyermekbarát település megtisztelő címet. Az elismerés mellé kétmillió forint is járt, amelyet az idén szeptember és december között megrendezett, illetve megrendezendő programokra költ a város. Ennek keretében került sor a Városi Ifjúsági Napra is.

A tervek, célok között szerepel a gyermekjogi stratégia felülvizsgálata, gyermekjogi képzés tartása, illetve arról is szeretnének oktatást szervezni, hogyan lehet gyermekbarát költségvetést létrehozni, valamint a közösségi terek megújítására is fordítanak ebből az összegből.

HO_városi ifjúsági nap bűvész

A bűvész nem csak a gyerekeket érdekelte

Természetesen a programok koronája a Városi Ifjúsági Nap volt, amelyen rengeteg attrakció várta a kicsiket és a nagyobbakat is, de talán a legnépszerűbb elemnek az óriáscsúszda és az eurobungee bizonyult.

Nem meglepő, hogy a bűvész előtt is mindig hatalmas volt a csoportosulás, de készíthettek a gyerekek mézeskalácsot és a játszósátrat is kipróbálhatták.

A szervezők szeretnék, ha hagyomány lenne a kezdeményezésből.

Különböző ügyességi játékokat is ki lehetett próbálni

Közben a színpadi produkciók sem maradtak el. Elsőként a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar adott egyveleget a gyermekfilmzenékből, majd koncertezett a Pöttyös bögre zenekar, előadással készült a Léghajó Meseszínház, valamint a Triál-Duó extrém bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők, illetve a napot az Oti Blues Band és a Pilvax Coffee Shop koncertjei zárták.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rendőrkézen a rongálók

    Rendőrkézen a rongálók

    Nem sokáig maradtak inkognitóban azok a bátor és erős fiatalok, akik letörtek egy darabot a szolnoki Kossuth téren álló gördeszkás fiú szobrából.

  • Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    A következő év egyik kulturális szenzációja lesz a Szépművészeti Múzeum átadása, hiszen 2017-ben befejeződik az épület rekonstrukciója. A Liget Budapest Projekt keretében a három évig tartó munkálatok során megújul a II.