EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Belföld

Zuhanórepülésben a Jobbik

Medián-felmérés 20161123 Biztos pártválasztókHárom éve nem volt olyan alacsony a Jobbik támogatottsága, mint most – állítja a Medián legfrissebb felmérése.

Könnyen lehet, hogy a szélsőséges párt körül kialakult botrányok következtében ma már a teljes népességnek csak 10 százaléka áll ki mellettük, amire 2014 vége óta nem volt példa.

Eközben a Fidesz–KDNP megőrizte 36 százalékos támogatottságát. Az MSZP-re a lakosság 9 százaléka, a DK-ra 6, az LMP-re 3, míg az Együttre 2 százalék szavazna.

Medián-felmérés 20161123 Teljes népességA Medián szerint a biztos szavazók körében is hasonlóan alakultak az arányok, azt leszámítva, hogy a biztos pártválasztók döntése alapján az LMP és az Együtt most nem kerülne be az Országgyűlésbe, mivel mindkét párt csak a szavazók 3-3 százalékát tudta megszólítani.

A kormánypártok ellenben ma is megnyernék a választást 53 százalékkal, míg a Jobbik 16, a szocialisták 14, a Demokratikus Koalíció pedig 9 százaléknyi biztos voksra számíthatna.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az utolsó szeptemberi héten is lehet még 20 fok

  Az utolsó szeptemberi héten is lehet még 20 fok

  A következő napokban nem várható sok csapadék, helyenként lehetnek kisebb záporok és egyre több napsütés várható. Egyes területeken 15 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de többfelé még 20 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • JAVÍTÁS – Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

  JAVÍTÁS – Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

   Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

 • A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a hallássérültek világnapján az MTI-vel.